halsojobb.se

Vuxenpedagog till Team city

Ort
Utgår

2021-10-25

Ansök nu

Vuxenpedagog till Team city

Om arbetsplatsen

Vill du bli en av oss?

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Team city boendestöd består av fem medarbetare och en gruppledare som utgår från lokal på Hertig Karlsgatan. Teamet arbetar med att ge stöd åt klienter som geografiskt är bosatta i cityområdet. Arbetstiderna är i huvudsak 8-17 vardagar med flextidsavtal. Då klienter i vissa fall kan behöva stöd kvällar och helger kan även tjänstgöring bli förlagd på tid utanför 8-17. Du har möjlighet att påverka ditt schema och lägga upp ditt arbete i samråd med gruppledare, kollegor och utifrån klienternas behov. Vi erbjuder introduktion, kompetensutveckling och handledning.

Arbetsbeskrivning 

I ditt arbete som vuxenpedagog på Team City ger du stöd till vuxna personer i ordinärt boende med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, där missbruk kan förekomma. Arbetet sker i klientens hem eller ute i samhället. Uppdraget innebär att stärka den enskildes resurser, ge praktiskt pedagogiskt boendestöd, motivationsarbete, stöd till utveckling och förändring, stöd att komma igång i sysselsättning, nätverksarbete med mera. Du arbetar genom lågaffektivt bemötande och pedagogiskt arbetssätt. Stödet utgår från klientens biståndsbeslut enligt SoL och utifrån det utarbetar du tillsammans med klienten en genomförandeplan. I det dagliga arbetet ingår samarbete med kollegor inom enheten, biståndshandläggare och med andra aktörer kring klienten. Du är kontaktman för några av de klienter du träffar men tar stöd av dina team-kollegor. Du dokumenterar ditt arbete i Treserva journalsystem och det ingår även andra administrativa uppgifter i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har avslutad högskoleutbildning som socionom, arbetsterapeut, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av inom psykiatri är ett krav. Kunskap om missbruksproblematik är meriterande, samt om du har relevanta utbildningar inom området så som ESL-utbildning, MI-utbildning, pedagogiskt arbetssätt och/eller lågaffektivt bemötande.

Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket, samt ha god datavana då arbetet innebär kontakt med klienter, journalföring och utförande av genomförandeplaner. God datavana är ett krav då du dokumenterar digitalt. B-körkort för manuell växellåda är också ett krav.

Vi söker dig som brinner för motivationsarbete och som lyckas nå dina klienter genom lyhördhet och inkännande. Du har lätt för att entusiasmera dina kollegor och din omgivning och uppskattar att få vara kreativ i ditt arbete i hur du utformar stöd för klienterna. Du har lätt för att organisera och strukturera din arbetsdag och du arbetar effektivt på egen hand såväl som i team. Att samverka med andra aktörer och myndigheter är en självklarhet för dig. Genom lågaffektivt bemötande och pedagoiskt arbetssätt möter du klienter och klarar av att vara lugn även i stressiga situationer. Du klarar av att prioritera, göra avvägningar och hänsynstaganden även vid komplexa förhållanden.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7863

 

Dela detta jobb

Vuxenpedagog till Team city

Linköpings kommun