halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ålands hälso- och sjukvård

Vad säger våra medarbetare?

Goran Varda

Ortoped

Anders Westermark

Käkkirurg

Anna Sjöwall

Överläkare

Goran Varda flyttade till Mariehamn för två år sedan med sin familj från hemlandet Kroatien.

”Det kunde inte vara bättre. Naturen, miljöerna, de snälla människorna – det här är precis en sådan plats vi alltid har letat efter. Vi är jättenöjda och trivs perfekt här.”, förklarar Varda.

Varda gillar att ÅHS har allt från förebyggande hälsovård till specialiserad sjukvård. Dessutom är kollegorna både välmeriterade och trevliga. Och Mariehamn är lugnt och vackert med korta avstånd, vilket innebär mera fritid. Vill man till någon större ort så finns Stockholm och Helsingfors närmare än man tror.

Anders Westermark arbetade utomlands i nästan 35 år men valde sedan att återvända hem till Åland. Nu jobbar han på ÅHS sedan 5 år tillbaka.

”Att arbeta på ett mindre sjukhus innebär både möjligheter och utmaningar. Vi som arbetar här måste upprätthålla en bred kompetens.”, berättar Westermark.

Westermark ville flytta tillbaka till hemtrakterna med den vackra naturen och lugnet i skärgårdsmiljön. Dessa faktorer lockar både utflyttade ålänningar och många andra att flytta till Åland. Som arbetsplats anser Westermark att ÅHS är ett välkomnande och välutrustat sjukhus som uppskattar nya kompetenta medarbetare.

Anna Sjöwall är född och uppvuxen på Åland och har återvänt hem efter medicinstudier. Hon har specialiserat sig på allmänmedicin. Allmänmedicinen valde hon eftersom det är ett så brett och varierande område.

Sjöwall ansvarar för en skärgårdskommun och arbetar med bland annat mödrarådgivning och skolhälsovård. Annas personliga intresse är renovering av gamla hus. Hon renoverar som bäst ett torp ute på landet enligt traditionella metoder.