halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Vik Skolkurator

Företag Vansbro kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Vik Skolkurator

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Välkommen med din ansökan.
Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Arbetsuppgifter

En av våra skolkuratorer ska vara ledig och vi söker dig som vill arbeta som skolkurator under en tid.
Som skolkurator ingår du som en del i elevhälsateamet som finns på varje rektorsenhet. Det innebär att du kommer att arbeta på flera olika skolor. Arbetet som skolkurator sker i huvudsak på rektors uppdrag och innehåller uppgifter som handledning, konsultation och utbildning, sociala bedömningar och stöd till elever, föräldrar och skolans personal. I vissa fall kan även andra instanser utanför skolan kontaktas om elevens behov inte kan tillgodoses inom skolan. Ett nära och utvecklande samarbete med samtliga medarbetare i den samlade elevhälsan är en viktig del i det strukturella elevhälsoarbetet.

Arbetet är i första hand förebyggande och hälsofrämjande. Vansbro kommuns elevhälsa har tillgång till handledning och goda fortbildningsmöjligheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.

Vi söker en medarbetare som har erfarenhet och kunskap av att arbeta med enskilda individer och med grupper. Du är kreativ, engagerad och flexibel, du har personlig mognad och är självgående. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till personal, elever och föräldrar. Arbetet ställer krav på god socialkompetens.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Före anställning ska examensbevis/legitimation och giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Vikariat 1 år

Referensnummer: A1134202-2022-90

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

Övrigt

Insända ansökningshandlingar återsändes ej.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder tillgång till simhall och gym och möjlighet till semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Vik Skolkurator

Vansbro kommun