halsojobb.se

Verksamhetschef till LSS Funktionsstöd

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-02

Ansök nu

Verksamhetschef till LSS Funktionsstöd

Sista ansökningsdatum: 2 december 2020
Referensnummer: 5979

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Lise-Lotte Ardell, Affärsområdeschef, 013-207897, lise-lotte.ardell@linkoping.se

Caroline Bergman, HR-konsult, 013-29 47 26, caroline.bergman@linkoping.se

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54, Eva.Stjarnstrom-Nilsson@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink tillhandahåller verksamhet på Social- och omsorgsnämndens uppdrag enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS-lagen). LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Med våra ca 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalité, där vi utgår ifrån Leanlinks kärnvärden samt vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom affärsområdet LSS Funktionsstöd arbetar idag 17 verksamhetschefer som alla ingår i team indelade efter delverksamheterna. Samtliga verksamhetschefer utgår från vårt kontor på Hertig Karlsgatan 5A.

Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss?

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som verksamhetschef innebär ett ledningsansvar för delverksamheter inom området. I uppdraget ingår ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Delverksamheterna är gruppbostäder för barn och vuxna personer med intellektuella funktionshinder och/eller personlig assistans enligt LSS-lagstiftningen. Det finns även korttidshem för barn och vuxna och annan avlösarverksamhet. Ytterligare en delverksamhet är en sjuksköterskegrupp bestående av sju sjuksköterskor. Samtliga verksamheter bedrivs dygnet runt.

Du har direktansvar för 35-50 medarbetare och delat ansvar för timvikarier.
Du medverkar i LSS Funktionsstöds ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer och affärsområdeschef med stödfunktioner (administratörer, HR, ekonom och verksamhetsutvecklare). 

Vi söker nu två verksamhetschefer. En till delverksamhet personlig assistans och en till delverksamhet personlig assistans och gruppboende.

Är du nyfiken på att få mer inblick i vår verksamhet Klicka här

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning (minst 180hp) med beteendevetenskaplig inriktning, HR eller annan likvärdig utbildning alternativt sjuksköterskeexamen.
Du som söker har erfarenhet av chef- och ledarskap och erfarenhet av målgruppen. Kunskaper om LSS-lagstiftningen är meriterande för uppdraget.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt arbetssätt för att driva dina processer framåt. Du prioriterar på ett effektivt sätt för att hålla tidsramar. Du kommer gärna med nya idéer i arbetsrelaterade frågor och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar.

Du tillför entusiasm och energi till arbetet och arbetar bra med andra människor. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Du har förståelse för hur kostnader, intäkter och effektivitet påverkar verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv och arbetar bra med komplexa frågor och problem.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-02-01 resp. 2021-05-01 eller enl ök

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 5979

Dela detta jobb

Verksamhetschef till LSS Funktionsstöd

Linköpings kommun