halsojobb.se

Verksamhetschef till daglig verksamhet

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Verksamhetschef till daglig verksamhet

Arbetsuppgifter

I uppdraget som verksamhetschef leder du verksamheten genom 6 st. enhetschefer som har det operativa ansvaret för sina enheter inom daglig verksamhet. I din roll arbetar du för att ge enhetscheferna rätt förutsättningar i det dagliga arbetet och för att de ska kunna utföra ett arbete med hög kvalité gentemot medarbetare, deltagare och anhöriga. Du är en engagerad chef som tillsammans med din ledningsgrupp arbetar för att skapa förutsättningar så att varje deltagare upplever att de har möjlighet att påverka sin livssituation och att vara delaktiga i samhället. Du förväntas leda verksamheten mot hög måluppfyllelse och driva det systematiska kvalitetsarbetet. Att arbeta som verksamhetschef i vår verksamhet kännetecknas av ett utvecklande ledarskap. Du planerar, leder och utvecklar verksamheten utifrån gällande politiska beslut, mål och riktlinjer. Som verksamhetschef har du budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar och du utgör tillsammans med enhetscheferna verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning eller motsvarande akademisk utbildning. Dokumenterad ledarerfarenhet, samt arbetslivserfarenhets från LSS området. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som chef över första linjens chefer, lämpligen i liknande roll som chef och ledare på strategisk nivå. Du har även erfarenhet av personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system som Stratsys, Procapita/Lifecare och Heroma är meriterande. Du har en mycket god förmåga att samverka både internt och externt samt att skapa ett förtroendefullt arbetsklimat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och som person är du lyhörd och strukturerad och har ett stort intresse och engagemang för verksamhetsområdet. Du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, deltagare och anhöriga trivs. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att föra samman i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörande beslut tas i organisationen. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ewa Kristensson
Telefon:
Namn: Anna Doverskär
Telefon: 070- 508 80 31

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Elenor Tellebo
Telefon: 035-13 96 45

Ansökan

Referensnummer: C32574 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-11-22

Dela detta jobb

Verksamhetschef till daglig verksamhet

Halmstads kommun