halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Arbetsuppgifter

Beroendeenhetens vård och stödsamordnare utgår från vårt boende, eller den boendesociala gruppen, som är inriktat mot personer med beroende och som önskar hjälp med detta. Arbetet sker i nära samarbete med Alkohol- och drogrådgivning, MiniMaria och beroendeenhetens handläggargrupp. En annan viktig samarbetspartner är psykiatriska kliniken i Visby. Som vård och stödsamordnare är man en del av Region Gotlands integrerade missbruks och beroendevård. En vård- och stödsamordnare vid beroendeenhetens boendesociala grupp arbetar med att koordinera insatser baserade på klienternas behov. Arbetet styrs av en vårdplan som görs tillsammans med klient och handläggare. Arbetet innebär tät kontakt med klienter både hemma och i vårt boende. Arbetet förutsätter god organisations- och planeringsförmåga. Vi arbetar med kontaktsamordning vilket innebär att varje medarbetare ansvarar för ett antal klienters planering och att arbetsgruppen sedan samsas om att genomföra planerna.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete med personer som har beroendeproblematik och/eller psykiska störning. Vi ser det som meriterande att du har utbildning i och har arbetat med relevanta metoder för behandling av beroendeproblematik. Erfarenhet av praktiskt arbete med vår målgrupp är ett krav. Arbetstiden är förlagd enligt schema som innebär långa arbetspass, sovande jour och helgtjänstgöring. Arbetet är fritt med stora möjligheter att påverka sin arbetsdag. Som person ska du vara lugn och trygg med en god förmåga att hantera konflikter. Du behöver vara självständig och kunna fatta snabba beslut och trivas med samarbete både i grupp och med våra samverkanspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har utbildning motsvarande Socialpedagog eller annan erfarenhet som kan prövas likvärdig. Eftersom verksamheten har hela Gotland som arbetsområde är det ett krav att du som söker har B-Körkort.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Logga

Vård- och stödsamordnare beroendeenheten

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-08

Ansök nu

Dela detta jobb