halsojobb.se

Välkommen till oss som kurator på Kvinnokliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Välkommen till oss som kurator på Kvinnokliniken

Välkommen till oss på Kvinnokliniken.   
 Kvinnokliniken vid Danderyds sjukhus bedriver specialistvård med hög kompetens inom öppen och sluten vård. Verksamhetsområdet är indelat i en gynekologisk och en obstetrisk sektion. Vi har drygt 6500 födslar per år. Den obstetriska verksamheten omfattar: förlossning, auroraverksamhet, antenatalvård med medicinska eftervårdsplatser, medicinsk eftervård med planerade kejsarsnitt, HBB med återbesöksmottagning och specialist MVC.  
 
Arbetsuppgifter 
Tjänsten innefattar arbete med både öppenvård och slutenvård inom gynekologi och obstetrik. Arbetet som kurator på kvinnokliniken innebär att möta människor i kris och sorg, efter traumatiska upplevelser, i avgörande livsfrågor samt i problem kring sexualitet och fertilitet. Kontaktorsaken kan vara ambivalens till graviditet/abort, sent avbruten graviditet, missfall, intrauterin fosterdöd, förlossningsrädsla, traumatiska förlossningar, samlagssmärta m.m. Samtalskontakterna kan vara enstaka samtal eller innebära terapeutiska samtalsbehandlingar över tid. Många ärenden innebär nära samarbete med läkare, barnmorskor, sjuksköterskor med flera på sjukhuset. I arbetsuppgifterna ingår också kontakter med myndigheter och vårdgivare utanför sjukhuset samt administrativt arbete. Kuratorsgruppen har regelbunden handledning av extern handledare tillsammans med kollegor.  
 
Kvalifikationer  
Vi söker en kurator med socionomexamen och med flerårig erfarenhet i socionomyrket. Då stor del av arbetet handlar om terapeutiska samtal söker vi en socionom med basutbildning i psykoterapi (steg 1-utbildning). Vi ser gärna att du har utbildning i sexologi och att din psykoterapeutiska inriktning är KBT. Erfarenhet av arbete inom kvinnosjukvård, sex- och samlevnad är meriterande.  
 
Personliga egenskaper  
Arbetet ställer höga krav på självständighet, flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
 
Övrig information  
Intervju och urval sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 
Tillträde efter överenskommelse.  
 
Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Välkommen till oss som kurator på Kvinnokliniken

Danderyds Sjukhus AB