halsojobb.se

Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Nu har du chansen att söka till Avestas viktigaste sommarjobb!

Arbetet hos oss innebär många olika möjligheter och stor variation. Du kommer arbeta på någon eller några av nedan angivna enheter vid den ordinarie personalens semester. Om du inte har tidigare erfarenhet från vårdyrket så kommer du få en bra introduktion och i det dagliga finns alltid stöd av såväl duktiga arbetskamrater som närmaste chef. Som anställd hos oss har du tillgång till nyrenoverat gym alla dagar i veckan, fria bad och andra friskvårdsaktiviteter som anordnas.

Arbetet med att ta hand om våra äldre och hjälp till dem som lever med olika typer av funktionsnedsättningar är ett av kommunens viktigaste. Ett arbete, där du tillsammans med goda arbetskamrater, är med och gör skillnad för andra människor varje dag.

Det är med stolthet som vi kallar det för Avestas viktigaste sommarjobb och vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

• Vård- och omsorgsboende
En bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje boende har ett eget rum. Du hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Arbetet innebär dag-, kväll- och helgjobb.

• Hemtjänst
Hemtjänst innebär att du själv, eller tillsammans med en kollega, åker hem till de boendes egen bostad och hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, matsituationer och personlig hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag-, kväll-, helgjobb. B-körkort är ett krav.

• Nattpersonal på vård-och omsorgsboende
Du arbetar nattetid och är behjälplig vid omvårdnadsinsatser. Nattschema och även arbete på helger.

• Nattpatrull
Du åker hem till personer som har behov av omsorg på natten, ger medicin och hjälper till vid omvårdnadsinsatser. Nattschema, även helger. Här är både tidigare erfarenhet av vårdyrket och B-körkort krav.

• Gruppboende
På ett gruppboende är din främsta uppgift är att möjliggöra ökad självständighet hos personer med funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag-, kväll-, helg och natt. Heldygn förekommer.

• Personlig assistans
Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Ditt arbete sker främst i personens hem och du hjälper till med personlig omvårdnad som kläder, matsituationer och personlig hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

• Socialpsykiatri
Du utför insatser hos de personer som har behov av stöd. Arbetet sker personens eget hem där du ger hjälp i vardagslivet. Vardagsaktiviteter som matlagning, stödja och vägleda är vanliga arbetsuppgifter. Arbete dag, kväll, natt, helg. Heldygn förekommer.

• Stödboende Malmgården
Ett boende för personer med drog- och alkoholmissbruk där du är med och hjälper personer ut till ett nyktert liv samt eget boende och sysselsättning. Arbete dag, kväll och natt och helg. Heldygn förekommer.

• Timvikarie på fler olika ställen
Extrajobb i olika verksamheter när övrig personal är frånvarande. Vikariebehovet för dagen styr var du arbetar och ger stor variation till arbete på olika enheter. B-körkort krävs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och med en personlig mognad. Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt. För att trivas med arbetet inom omsorgen har du ett genuint intresse av andra människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg, pedagogik eller behandling.

Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra, är lyhörd och uppträder med stor respekt mot dem du möter i alla olika situationer. Att arbeta med människor innebär alltid att oförutsägbara situationer kan uppstå och du är en person som kan behålla ditt lugn när situationen kräver.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska. Grundläggande datakunskaper och kunna använda IT-teknik som en naturlig del av arbetet är också ett krav

För arbete inom hemtjänst samt nattorganisation krävs B-körkort. Inom hemtjänsten är det även ett krav att du kan cykla. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar, du bör därför ha en fysik som klarar detta.
Vi behöver sommarvikarier under veckorna 24-33. Kontinuitet är viktig för våra omsorgstagare och du som kan arbeta större delen av sommarperioden kommer att prioriteras i vårt urval.

När du gör din ansökan genom att klicka på länken kommer du till en gemensam annons för samtliga sommarvikariat inom vård och omsorg. Där kommer du få ange vilka perioder du kan arbeta och vilka inom vilka områden du har intresse av. Det är därför viktigt att du läser igenom arbetsuppgifterna inom de olika verksamheterna som finns beskrivet ovan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Vikariat enligt schema. Tillträde från 7/6 och/eller arbete inom önskade perioder enligt nedan:

v. 23
v. 24
v. 25-28
v. 29-32
v. 33
v. 34

Tidsbegränsad till: 2021-08-29

Referensnummer: A996362/2020

Dela detta jobb

logga
Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb

Avesta kommun