halsojobb.se

Utbildningsledare till Intensivvård Solna, Thoraxintensiven

Ansök nu

Utbildningsledare till Intensivvård Solna, Thoraxintensiven

Är du intensivvårdssjuksköterska med intresse för pedagogik? Vi söker nu en kollega som vill ta sig an uppdraget som utbildningsledare.

Om tjänsten

Uppdraget som utbildningsledare består i att vara pedagogisk coach, handleda och undervisa våra medarbetare samt koordinera studentflöden inom intensivvård. Du fungerar som en brygga för att integrera utbildning och livslångt lärande i vården och utveckla pedagogisk miljö inom intensivvård.

Uppdraget är på cirka 50 % och omfattar huvudsakligen att:

 • Planera inför, introducera och följa upp studenter i verksamhetsintegrerat lärande (VIL)

 • Stödja kliniska handledare under VIL och medverka till utveckling av handledarskapet

 • Utveckla pedagogiska miljöer, följa upp och redovisa resultat

 • Planera och genomföra utbildningsinsatser

 • Medverka för utveckling, utformning och genomförande av introduktions- och fortbildningsprogram

 • Medverka för uppföljning av nyanställdas lärande

Du arbetar i team med omvårdnadschefer och med andra utbildningsledare inom IVA, operation och anestesi, klinisk lektor, AKA. biträdande universitetssjuksköterskor och universitetssjuksköterskor för att skapa en god lärandemiljö i vården.

Resterande 50 % arbetar du som intensivvårdssjuksköterska inom Thoraxintensiven (THIVA). THIVA bildar tillsammans med Thoraxoperation och Thoraxintensivvård en sammanhållen vårdkedja mellan operationsavdelningen och intensivvårdsavdelningen. Här vårdar vi patienter som genomgått hjärtkirurgi, patienter som drabbats av hjärtstopp och hjärtsviktspatienter med mekaniska hjärtpumpar.

Vi erbjuder dig ett stimulerande uppdrag med många möjligheter, där du får växla mellan operativa och strategiska frågor. Kombinationen av att arbeta med utbildningsuppdraget och patientnära vård som intensivvårdssjuksköterska kommer att ge dig möjlighet att utveckla både din kliniska excellens och dig själv som pedagog. Du får ägandeskap för utbildningsfrågorna och goda möjligheter att utforma och utveckla uppdraget utifrån din kunskap. Samtidigt får du samverka med andra kollegor som har utbildningsuppdrag inom andra inriktningar.

Du kommer att få jobba med högkvalitativ och innovativ vård, och bli en del av ett team där vi värdesätter din kunskap och ger dig möjlighet för individuell kompetensutveckling. 

Givetvis får du också del av de förmåner vi som universitetssjukhus kan erbjuda.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för pedagogik, känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning.

Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och förståelse för medarbetarnas olika behov och lärostilar. Du anpassar ditt sätt att förmedla till budskap efter mottagaren. Du har även förmåga att anpassa dig till verksamhetens behov - du finner dig i en föränderlig vardag, reflekterar kring och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.

Du är initiativtagande och utvecklingsbenägen och kan motivera och handleda för att skapa en givande utbildningsmiljö. Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta, liksom att du anser det betydelsefullt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens och verksamhetens bästa i fokus. 

Du bemöter patienter och kollegor med omtanke och respekt och bidrar till arbetsgruppen med din kunskap och entusiasm.

Kvalifikationer 

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård med lägst magisterexamen

 • Flera års erfarenhet som intensivvårdssjuksköterska

 • Handledarutbildning minst 7,5 hp

 • Fördjupade meriter inom pedagogik och handledning

Meriterande:

 • Masterexamen

 • Tidigare erfarenhet av utbildningsansvar.

Din ansökan ska innehålla: 

 • CV 

 • Personligt brev 

 • Yrkeslegitimation 

 • Bevis om specialistkompetens

 • Bevis på akademisk examen

 • Pedagogiska meriter

Varmt välkommen att söka! Tveka inte att ta kontakt med oss om du har frågor om tjänsten.

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.
Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:

- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. PMI ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) förser Karolinska Universitetssjukhuset med operations- och anestesipersonal, pre- och postoperativ vård, smärtvård samt all intensivvård för vuxna.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Kontakt

Oili Dahl 
Utbildningschef omvårdnad
contacticon phone 070-4846724

Dela detta jobb

Utbildningsledare till Intensivvård Solna, Thoraxintensiven

Karolinska Universitetssjukhuset