halsojobb.se

Undersköterska med uppdrag i fritidsverksamhet till Solrosens servicehus

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-05

Ansök nu

Undersköterska med uppdrag i fritidsverksamhet till Solrosens servicehus

Sista ansökningsdatum: 2020-10-18
Referensnummer: 5729

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Ann-Charlotte Agnetorn, Verksamhetschef, 013-20 84 21, ann-charlotte.agnetorn@linkoping.se

Kommunal Öst, Facklig företrädare, 010-442 8700, syd.ost@kommunal.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med individens bästa i fokus.

Vi är stolta över våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är fritt, självständigt och varierande. Arbetstiden är förlagd till dag och kväll, eventuellt helgarbete kan förekomma.

Vi söker nu en undersköterska till Solrosens servicehus och hemtjänst. Som en del i tjänsten ingår ett uppdrag som aktivitetsansvarig för fritidsverksamheten på servicehuset. Vi utgår från lokaler centralt belägna i stadsdelen Valla. 

Arbetsbeskrivning

I hemtjänsten arbetar du i kundens hem, oftast ensam, vilket ger möjlighet till fina möten. Arbetsuppgifterna innebär personlig omvårdnad som exempelvis hjälp och stöd vid förflyttningar och dusch, serviceinsatser såsom städ och tvätt samt medicinska arbetsuppgifter. Du följer även med kunden på promenader och läkarbesök samt hjälper till vid inköp med mera.

I din anställning som undersköterska ingår som ett uppdrag att anordna och ansvara för fritidsverksamheten på servicehuset. Du ansvarar för att uppmuntra och motivera till aktiveter för hälsa och välbefinnande för de äldre. Du ska anpassa miljöer och aktiviteter efter deltagarnas förmåga och eventuell funktionsnedsättning. Du ansvarar för att köpa in material till fritiden och ansvarar för redovisning av fritidens inkomster och utgifter.

Som undersköterska i hemtjänsten dokumenterar du i IT-systemet Treserva. Vi använder oss av mobiltelefoner i arbetet och med hjälp av dem öppnar vi dörrar, registrerar besök och i framtiden kommer vi att dokumentera via dessa.

I arbetet går, cyklar eller åker vi bil mellan våra kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har omvårdnadsutbildning och erfarenhet av äldreomsorg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetssättet IBIC. Du har kunskap om aktiveters betydelse för hälsa och välbefinnande hos äldre. Erfarenhet av att anordna fritidsaktivteter för äldre är meriterande.

Hemtjänsten är en verksamhet som ständigt förändras därför behöver du vara flexibel, stresstålig och se möjligheter i olika situationer. Du möter kunder med olika behov och måste därför vara trygg i din yrkesroll och ha en personlig mognad. Du ska ha ett gott bemötande mot kunder, dina kollegor och samverkansparter du möter i ditt yrke. Då du ofta arbetar ensam hos kund är det viktigt att du tar eget ansvar och egna initiativ men arbetet förutsätter också att du är van vid att samarbeta. I uppdraget som aktivitetsansvarig behöver du ha förmåga att skapa kontakter och bygga relationer.

Du känner en trygghet i att tala inför en grupp och hålla i aktivieteter. Du kan planera och organisera aktivieteter. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Du har datorvana och erfarenhet av att dokumentera i Treserva. Då vi använder oss av mobiltelefoner i arbetet måste du vara villig att lära dig att använda digitala verktyg.

I hemtjänsten är det ett krav att du kan cykla då du måsta kunna ta dig till kundens hem. Då vi tar oss till vissa kunder med bil är körkort ett krav. 

Vill du vara med och skapa bra dagar med oss – välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 st

Ref. nr: 5729

Dela detta jobb

Undersköterska med uppdrag i fritidsverksamhet till Solrosens servicehus

Linköpings kommun