halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trygga stödpersoner till nytt team inom LSS sökes

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Funktionshinderomsorgen söker nu ett gäng med trygga stödpersoner för en nystartad personalgrupp. Dina arbetsuppgifter kommer vara att arbeta i ett litet team kring två brukare. Din roll är att stödja och tydliggöra vardagen för de individer som teamet arbetar kring. I din roll ingår både praktiskt stöd i de delar i vardagen som den enskilde inte själv kan utföra men det är en lika stor portion av motiverande arbete.

Att arbeta utifrån LSS värdeord - Delaktighet, Inflytande, Självbestämmande, Kontinuitet, Tillgänglighet och Helhetssyn - är en självklarhet för dig. Du vet att det Du gör i din roll lägger grunden för den enskilde personens möjlighet att få Känsla av Sammanhang - KASAM.

Du är också medveten om att vägen till att nå framgång inte alltid är rak. Vi kommer behöva din förmåga att vara påhittig och målmedveten för att kunna erbjuda våra brukare bästa stöd.

Denna mindre arbetsgrupp är framtagen specifikt för att vara experter på att arbeta och stötta brukare när de har olika beteende i affekt. I arbetet förekommer utåtagerande och utmanande beteende och det är därför av stor vikt att du som person är trygg, har stor förståelse för målgruppen och har förmåga att växla mellan olika handlingsplaner utifrån hur den enskilde mår idag. Att du förstår vikten av att följa överenskommelser inom personalgruppen och framtagna bemötandeplaner är av stor betydelse.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har någon sorts utbildning inom att möta och arbeta med människor så som undersköterska, barnskötare, stödpedagog, skötare inom psykiatrin, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Dock ser vi att det är din praktiska erfarenhet som är av störst betydelse i detta uppdrag. För att försäkra oss om kunskapsnivån hos de som söker så kommer vi i rekryteringen att arbeta med skriftliga arbetsprov i form av case.

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vi ser även gärna att du är kreativ och innovativ, du skapar nya idéer samt har lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring.

Du har förmågan att följa instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policy, samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Du har förmågan att prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Du förblir optimistiskt inför utmaningar och har förmågan att acceptera och lära av kritik.

Det är meriterande att ha språkkunskaper inom dari eller persiska.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Intervjuer kommer ske under ons-fre kl 10-14 under vecka 31 och 32. Vid anställning inom socialförvaltningen tillämpar vi granskning av utdrag ur belastningsregistret.

Omfattning/Varaktighet

Heltid,

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 6

Kontaktpersoner

Roger Johansson , Enhetschef
Telefon 0435-28064
E-post roger.johansson2@ klippan.se
 

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ansökan

Ange referens: C92327-2022-41
Sista ansökningsdag: 2022-07-24

Arbetsgivare

Klippans kommun

 

Dela detta jobb

Logo
Trygga stödpersoner till nytt team inom LSS sökes

Klippans kommun