halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistenter till Kruskålsvägens gruppbostad natt

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-29

Ansök nu

Stödassistenter till Kruskålsvägens gruppbostad natt

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende för personer med utvecklingsstörning och svåra beteendestörningar. Målsättningen för boendet är att, i första hand skapa ett bra och tryggt boende och öka brukarens möjlighet till att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu en nya kollegor till gruppbostaden på Kruskålsvägen i Ekängen. Målgruppen hos oss på gruppbostaden är unga vuxna med funktionsnedsättning som har behov av främst socialt stöd för att kunna uppnå en god livssituation. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Arbetstiden är förlagda till vaken natt med tjänstgöring varannan helg. 

Gruppbostaden ligger i Ekängen i ett nybyggt, lugnt och skönt område nära Roxens strand, cirka 8 km från Linköpings centrum. Du tar dig hit med lokalbuss (cirka två-tre avgångar/timme), egen bil eller cykel på bra cykelväg.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stötta brukaren i att skapa strukturer och rutiner i de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera och ge stöd i omvårdnad samt även genom pedagogiskt arbete. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. Du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. 

Kvalifikationer

Du har utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du dessutom beteendevetenskaplig utbildning ses det som meriterande. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser, autism, på HVB eller inom socialpsykiatrin. Har du kunskap och erfarenhet inom alternativ kompletterande kommunikation och arbete med genomförandeplaner är även det meriterande. Då verksamhetens egen bil används i stor utsträckning i arbetet är det meriterande att du har B-körkort. Du kan kommunicera i tal och skrift på svenska då arbetet innebär kundkontakter samt dokumentation.

Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 9679

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Stödassistenter till Kruskålsvägens gruppbostad natt

Linköpings kommun