halsojobb.se

Stödassistenter till Gamla Ledbergsvägens gruppboende

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-02

Ansök nu

Stödassistenter till Gamla Ledbergsvägens gruppboende

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

Gamla Ledbergsvägen ligger beläget i Malmslätt, hit tar du dig enkelt med både buss och cykel. Gruppbostaden har fem boenden och målgruppen hos oss är personer med en utvecklingsstörning som har fysiska funktionsnedsättningar där medicinska insatser förekommer.

Vi söker nu två stödassistenter, en tillsvidareanställning samt en tidsbegränsad anställning.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt skapa delaktighet.

Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. Gamla Ledbergsvägens nattarbete är ett aktivt arbete då gruppbostaden har nattaktiva boende samt har flertalet omvårdnadsinsatser per natt. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av autism och gärna erfarenhet av omvårdnadsarbete. Tidigare erfarenhet från BoDa verksamhet är meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

du som söker är noggrann och medveten om mål och kvalitet. Har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kan kommunicera konstruktivt med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan.

Rekryteringen påbörjas under vecka 32.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning samt tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-03-31

Sysselsättningsgrad: Tillsvidareanställningen 100%, tidsbegränsade anställningen 85 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7363

Dela detta jobb

Stödassistenter till Gamla Ledbergsvägens gruppboende

Linköpings kommun