halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistent till Edhaga gård

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-04

Ansök nu

Stödassistent till Edhaga gård

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stötta brukaren i att skapa strukturer och rutiner för att klara av de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete. Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, inköp, matlagning, städ, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. 

Målsättningen är att, i första hand, skapa en bra vardag med livskvalitet. På Edhaga Gård ingår det även många olika typer av sysslor bland annat att sköta om det vardagliga som man gör i ett hem samt andra sysslor som görs på en gård.

Verksamheten ligger i natursköna Tinneröområdet, lantligt men ändå relativt nära till ytterområde såsom Lambohov samt Berga. För att ta dig hit krävs att du har körkort samt tillgång till bil. Snöfria perioder går det bra att cykla.

Arbetstiderna innefattar dag, kväll, helg, sovande jour och vaken natt.

Kvalifikationer

Vi söker två stödassistenter som har omvårdnadsutbildning eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Eftersom detta är en arbetsplats på en gård så är det positivt om du trivs med att snickra och utföra andra hantverkssysslor. Det är meriterande om du har erfarenhet av personer med intellektuell funktionsnedsättning och neuropsykiatriska diagnoser samt erfarenhet av att jobba inom LSS. Även meriterande om du har erfaranhet av alternativ kommunikation. 

Eftersom arbetet ligger en bit utanför stan behöver du ha B körkort. Du behöver också behärska svenska språket i tal och skrift då arbetet kräver dokumentation samt kundkontakter. 

Vi ser att du som söker är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt.  Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80% men möjlighet till 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7839

Dela detta jobb

Stödassistent till Edhaga gård

Linköpings kommun