halsojobb.se

Stödassistent Mobila stödteamet

Företag Luleå kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Stödassistent Mobila stödteamet

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

Verksamhetsområde Individ och familjeomsorg söker stödassistent till Mobila stödteamet Hertsön.

ARBETSUPPGIFTER
Mobila Stödteamet arbetar med att stötta och bistå personer med psykiska funktionsnedsättningar i deras hemmiljö. Du är med och bidrar till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån deras olika förutsättningar. Vi arbetar utifrån metoden ESL (Ett Självständigt Liv) och vi arbetar pedagogiskt och strukturerat utifrån socialstyrelsens riktlinjer för metod och mål. Arbetet är självständigt och du förväntas också samarbeta med kollegor och ledning mot givna verksamhetsmål. Förutom att skapa goda relationer med brukare och kollegor så kommer du att samverka internt och externt. Vi utgår från Hertsön och har hela Luleå som arbetsområde. Är du duktig på att läsa av människor och situationer och är intresserad av psykiatri är detta arbetet för dig.

KVALIFIKATIONER
Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med psykiatriska funktionsnedsättningar i deras hemmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och utåtagerande beteende. Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, vilket kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift samt innehar god datavana. Du har brukarfokus och är lockad av att arbeta i en verksamhet som har ett högt tempo. Har du teckenspråkskompetens är det mycket meriterande.

Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga och ett positivt synsätt där du ser möjligheter före hinder. Du innehar god empatisk förmåga, är ansvarstagande och har ett stort engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss. B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Stödassistent Mobila stödteamet

Luleå kommun