halsojobb.se

-->

ST-läkare i pediatrik till Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

ST-läkare i pediatrik till Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Astrid Lindgrens Barnsjukhus är centrum för all barnsjukvård inom Karolinska Universitetssjukhuset och vår pediatriska verksamhet finns i Huddinge och Solna. Vi har även ansvar för neonatalvård i Danderyd, Huddinge och Solna samt specialiserad öppenvård i Liljeholmen.

Vi erbjuder
Vi bedriver specialiserad och högspecialiserad barnsjukvård och har stor forskningsaktivitet. Hos oss finns ett sjuttiotal ST-läkare i pediatrik, vilket gör oss till den största enheten för utbildning av barnläkare i Sverige.

ST-enheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge och i Solna utlyser nu sju ST-förordnanden för specialistutbildning inom Barn- och Ungdomsmedicin.

Om tjänsten
Det kliniska arbetet fullgörs inom de barnmedicinska verksamhetsområdena inklusive öppenvård samt kontinuerligt deltagande i jourverksamheten. Tjänstgöring kan komma att bli aktuell på samtliga arbetsplatser. Du som är intresserad av pedagogik kan bli kursamanuens för grundkursen i pediatrik.

Förutom det kliniska arbetet förväntas du vara forskningsaktiv och påbörja forskarutbildning under din ST-anställning. Utbildningsprogram med planering av ST-utbildningen upprättas tillsammans med ST-studierektor, ST Chef och handledare.

Anställningsform
Anställning som ST-läkare är ett tillsvidareförordnande med fortsatt anställning som legitimerad specialistkompetent läkare vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Heltid.

Vi söker
Arbetet kräver god samarbetsförmåga med samtliga personalkategorier, patienter och anhöriga. Du är lyhörd och skapar delaktighet och samsyn när du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du samarbetar för att nå våra högt ställda mål, hjälper dina kollegor och tar prestigelöst initiativ, allt för patientens bästa.

Vårt arbete är mycket föränderligt och att du har lätt för att tillsammans med andra arbeta effektivt, men även anpassa dig och förändra tillvägagångssätt och förhålla dig strukturerad och positiv i pressade situationer, är en förutsättning för att klara arbetet.

Du förutsätts ha aktivt intresse för universitetsklinikens uppdrag: forskning, undervisning och utvecklingsarbete.

Under din tid som ST-läkare hos oss ger vi dig verktygen för att ta ansvar för ditt arbete samtidigt som vi förutsätter att du är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

Kvalifikationer
Krav: Du som söker tjänsten ska vara legitimerad läkare med stort intresse för pediatrik. Du ska kunna tala och skriva svenska flytande

Meriterande: Tidigare erfarenhet av barnsjukvård, undervisning och forskning

Övrig information
Anställningsintervjuer sker måndag, tisdag och onsdag v 43.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
- Personligt brev
- CV
- Läkarlegitimation

 

Varmt välkommen med din ansökan!  

 

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med cirka 2 200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och omkring 160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ungefär 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

ST-läkare i pediatrik till Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Karolinska Universitetssjukhuset