halsojobb.se

Specialistläkare till Barnortopeden

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Specialistläkare till Barnortopeden

Sveriges största barnortopediska verksamhet behöver förstärkning.

Om tjänsten
Den barnortopediska verksamheten tillhör Astrid Lindgrens Barnsjukhus som är en del av Tema Barn- och kvinnosjukvård inom Karolinska Universitetssjukhuset - ett av Nordens största sjukhus som tillsammans med Karolinska Institutet är ledande i många delar av den medicinska utvecklingen. Vår vision är ”Patienten först”.

Barnortopedi är ett patientflöde inom Patientområde ”Högspecialiserad Barnortopedi och Barnmedicin”. Verksamheten handlägger en stor del av den barnortopediska verksamheten inom Stockholms läns landsting och vi har en växande utomlänsvård. Vi genomför årligen cirka 1700 operationer i slutenvård och dagkirurgi och cirka 12000 mottagningsbesök. Vi har egna slutenvårdsplatser och en avancerad öppenvårds- och dagvårdsverksamhet.

Vi bedriver ett omfattande utvecklingsarbete på såväl kliniskt som vetenskapligt hög nivå. I verksamheten arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Ett nära samarbete sker med hälsoprofessionerna. Verksamheten leds av två patientflödeschefer som är barnortopeder.

Vi arbetar med akut, specialiserad och högspecialiserad barnortopedi. Du kommer att erbjudas sjukhusets många valmöjligheter och stimulerande utvecklingsprojekt. Du deltar i klinikens verksamhet inklusive klinikens mellanjour och bakjour för akut barnortopedi utifrån kompetens. Som medarbetare vid universitetsklinik deltar du i undervisning och handledning, bedriver forskning samt deltar i utvecklingsarbete och kvalitetsarbete inom barnortopedi.

Vi söker
Som person är du ansvarskännande, engagerande och du lockas av att vara med och utveckla den barnortopediska verksamheten på Karolinska. Du är intresserad av undervisning och av att bedriva utveckling och forskning. Vi fäster stort avseende vid god samarbetsförmåga.

 

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistkompetens i ortopedi.

Meriterande: Erfarenhet av arbete med barn, forsknings- och undervisningserfarenhet är värdefulla meriter.

Välkommen att söka!

 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

 

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

 

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till Barnortopeden

Karolinska Universitetssjukhuset