halsojobb.se

Logga

Socialsekreterare till utredargrupp, barn och unga

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

Socialsekreterare till utredargrupp, barn och unga

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Arbetsuppgifter
Du kommer att utreda barn och ungdomars behov efter inkommen anmälan eller ansökan.

I jobbet som utredare ingår det att utreda behov av skydd och stöd till barn och unga. DU arbetar utifrån socialtjänstlagen, liksom LVU-lagstiftningen samt övriga förekommande lagrum.Arbetet innebär ett nära samarbeta med kollegor inom IFO samt externa verksamheter som till exempel skola och BUP. Vi har barnets bästa i fokus och jobbar för att identifiera de skyddsfaktorer som finns i barnets och föräldrarnas nätverk. 

Varje vecka deltar du i metodträffar med dina kollegor och då Finspång har satsat på ett nära ledarskap har du daglig kontakt med och stöd av närmsta gruppchef. Vidare har vi kontinuerlig handledning i signs of safety samt en kvalitets och kompetenssamordnare för dagligt stöd kring lagstiftning.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga. Det är meriterande om du har kunskap om signs of safety samt erfarenhet av BBIC. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, vara flexibel och lyhörd. Du ska också kunna formulera dig i tal och skrift samt ha en förmåga att vara lugn i krävande situationer. Du ska kunna följa en planering och driva en process självständigt.

Villkor
Vikariatet gäller ett år från den 1 september 2020 till den 31 augusti 2021. Vi tillämpar flextid.

Övrigt
Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringstiden.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare till utredargrupp, barn och unga

Finspångs kommun