halsojobb.se

Socialsekreterare till Skolsocialt team

Ort
Utgår

2021-07-25

Ansök nu

Socialsekreterare till Skolsocialt team

Om arbetsplatsen

Råd & Stöd, Leanlink, bedriver verksamheten Skolsocialt team tillsammans med Barn, Utbildning och Arbetsmarknadsförvaltningen. Verksamheten ger stöd, behandlingsinsatser och specialpedagogiska insatser till barn och deras föräldrar. Barnen har pga. olika anledningar svårt att klara sin skolgång och det finns en problematik både i skolan och i hemmet. Teamet ska också utföra förebyggande insatser tillsammans med Elevhälsan. Arbetsgruppen består av fem socialsekreterare och två specialpedagoger samt en gruppledare.    

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare inom Skolsocialt team är det din arbetsuppgift att tillsammans med teamet bedriva strukturerade stöd- och behandlingsinsatser riktat både mot barnen och föräldrarna utifrån genomförandeplan. Du kommer att ha en nära samverkan främst med skolan tillsammans med specialpedagogerna men även med socialförvaltningen då insatserna ges både som bistånd och på service. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, beteendevetenskaplig examen eller av det som arbetsgivaren bedöms som likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av strukturerat behandlingsarbete med barn och ungdomar.  

Vi söker en person som har personlig mognad, är flexibel och har ett stort engagemang i socialt arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. Du har god förmåga att skapa allians och är van att hantera professionella relationer med dina klienter. Då mycket av arbetet handlar om samverkan med andra professioner så kommer extra vikt att läggas på din samarbetsförmåga. Du bör också vara kvalitetsmedveten. 

Information om tjänsten

Tillträde: Efter överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 

Ref. nr: 7298

Dela detta jobb

Socialsekreterare till Skolsocialt team

Linköpings kommun