halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare till Fältverksamheten

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-24

Ansök nu

Socialsekreterare till Fältverksamheten

Om arbetsplatsen

Råd & stöds områdesteam söker nu Fältsekreterare till det trygghetsskapande och sociala förändringsarbetet med riktade insatser mot Skäggetorp, Ryd och Berga. Verksamheten riktar sig mot hela Linköpings kommun och dess invånare men har som prioriterade målgrupper barn, unga och familjer. Verksamheten är uppdelad i tre fokusområden som assisteras av en personalstab som just nu ska bestå av 23 tillsvidareanställda och 20 deltidsanställda. 

Som Fältarbetare arbetar du under ledning av områdessamordnare, gruppledare och verksamhetschef med det trygghetsskapande och sociala fältarbetet i de nämnda områdena. I din roll som Fältarbetare kan du komma att arbeta uppsökande och trygghetsskapande i hela Linköpings kommun även om du har ett fokusområde att utgå ifrån. Du arbetar uppsökande och trygghetsskapande tillsammans med dina kollegor för att öka tryggheten i Linköpings kommun.

Vi har tillgång till lokaler i varje område men utgår från en gemensam lokal. Fältsekreterarna arbetar behovsstyrt och resurserna fördelas utifrån vart samordnare bedömer behovet vara störst.

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad för Linköpings ungdomar? Välkommen till Områdesteamens Fältverksamhet!

Som fältande socialsekreterare arbetar du uppsökande, förebyggande och trygghetsskapande för ungdomar, unga vuxna och deras föräldrar i Linköpings kommun. Fältsekreterarna arbetar nätverkande på ungdomarnas arenor, samt samordnande tillsammans med samhällets aktörer för att göra ungdomars röster hörda. Ditt uppdrag innebär att genom information och kommunikation nå ungdomar för att erbjuda socialtjänstens insatser, samt på andra sätt erbjuda kort- eller långsiktigt stöd. Som fältsekreterare har du en stor flexibilitet att skapa, styra och påverka innehållet i ditt arbete tillsammans med dina kollegor ute på fältet. I fältverksamhetens uppdrag ingår även att bedriva polarverksamheten. Du som fältsekreterare, tillsammans med dina kollegor, arbetar med att rekrytera, utbilda och arbetsleda 20 ungdomar per läsår. 

Fältverksamheten gick under hösten in i ett stort förändringsarbete där vi genom områdesteam ska verka för ett tryggare Linköping. Vi kommer arbeta utifrån tre fokusområden (skäggetorp, Berga, Ryd) men har hela Linköpings kommun som arena. Uppdraget är att med fokus på sociala insatser, förebyggande arbete, individuella stödinsatser, trygghetsskapande åtgärder och samordning av kommunens resurser samt övriga aktörer representera kommunen som en samlad aktör i områdena och erbjuda bästa möjliga professionella stöd till Linköpings invånare. Det förebyggande arbetet är en avgörande faktor och där kommer Fältverksamheten vara en viktig del, vilket också innebär att vi måste utveckla och anpassa vårt arbete löpande. Som Fältsekreterare arbetar du behovsstyrt genom dag, kväll, helg och nattarbete. Nu har du chansen att vara med och utveckla denna verksamhet tillsammans med kollegor och ledning! Du samverkar även med civilsamhället på uppdrag av Områdessamordnarna. En viktig del av arbetet är att arbeta trygghetsskapande, förebyggande och avhjälpande vid akuta händelser i kommunen, detta görs i samverkan med säkerhetsgruppen och polis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av kommunal socialtjänst och B-körkort är ett krav. Har du tidigare arbetat gentemot ungdomar är det meriterande. 

Vi söker dig som brinner för att arbeta med ungdomar! Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och det professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare tar du egna initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du besitter en god samarbetsförmåga och bygger allians på ett smidigt och lyhört sätt. Som person är du uthållig, motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Vi söker en förändringsinriktad person såväl för det sociala förändringsarbetet som för det verksamhetsutvecklande. Om du vill jobba med utveckling så är du Fältaren för oss!

Varmt välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 9637

Dela detta jobb

Socialsekreterare till Fältverksamheten

Linköpings kommun