halsojobb.se

Det här är vi

Inom individ- och familjeomsorgen arbetar vi nära våra klienter som oftast är personer som på något sätt är utsatta för motgångar eller svårigheter i livet. Vi har många kontakter med och ett stort ansvar mot invånarna i Bengtsfors kommun. Ramen för vår verksamhet styrs av lagstiftning, främst socialtjänstlagen, därutöver drivs vi av att tillgodose de individuella behov våra klienter har. Vi jobbar också utifrån en helhetssyn för att på bästa sätt hjälpa våra klienter. Det tycker vi är viktigt! Vår individ- och familjeomsorg är indelad i fem funktioner; barn och unga, vuxengrupp, behandlingsgrupp, försörjningsstöd och administration. Inom barn och unga samt vuxengruppen arbetar vi främst med utredningar och myndighetsutövning inom barn, unga och vuxna. Vår behandlingsgrupp arbetar med öppenvårdsinsatser och i vår ekonomigrupp möter vi människor i behov av ekonomiskt bistånd. Vår administrativa enhet stöttar upp i receptionen och för hela arbetsgruppen avseende de administrativa delarna. Hela enheten sitter tillsammans i våra kontorslokaler i Bengtsfors centrum. Vi utökar vår personalgrupp för att bilda ett starkt lag så vi tillsammans kan möta de utmaningar som möter oss inom arbetet. Vi har bestämt oss för att skapa ett bra arbetsklimat med ett lagom arbetstryck. Våra nyanställda får stöd från 1:e socialsekreterare och av medhandläggare. Vi tror på introduktion i lugn och ro när man är ny. Som arbetsgivare ser vi positivt på vidareutbildning.

Ditt jobb är viktigt

Som socialsekreterare träffar du många olika människor med varierande behov. Du utreder deras anmälningar och ansökningar, bedömer den sökandes situation och fattar beslut om insatser. Du är sedan ansvarig för att följa upp insatser som genomförs av socialtjänsten. Du kan också behöva presentera förslag till beslut inför ansvarig nämnd eller chef. En del i arbetet består av att delta i samarbeten med andra yrkesgrupper och nätverk.

Det här är du

Att arbeta som socialsekreterare kan vara utmanande, du måste därför vara kunnig och trygg i din yrkesroll och ha en förmåga att analysera olika situationer. Du måste vara intresserad av människor och ha en förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Du bör ha en god förmåga att utreda ärenden och vara kunnig i olika utredningsmodeller, uttrycka dig i tal och skrift och kunna fatta beslut. Det är också viktigt att ha ett strukturerat arbetssätt och ha kunskap om gällande lagstiftningar. Det är meriterande att ha yrkeserfarenhet samt kännedom om offentlig verksamhet och hur samhället är uppbyggt då du ofta har kontakt med andra myndigheter. Vi ser gärna att du har vana vid att använda dator. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning inom socialt arbete.

Körkort klass B är ett krav

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad
100 procent

Tillträde
Snarast

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer
79/18 (ange referensnummer i din ansökan)

Sista ansökningsdatum
2018-09-15

Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Om du vill skicka in din ansökan via brev går det bra (vi kan dock komma att begära in kompletterande uppgifter).

Bengtsfors kommun
Kommunledningskontoret
Box 14
666 21 Bengtsfors

Vi tillämpar löpande urval.

Socialsekreterare till barn och unga

Ort
Utgår

2018-09-15

Ansök nu

Dela detta jobb