halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Socialsekreterare till barn och unga

Företag Vansbro kommun
Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Socialsekreterare till barn och unga

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Välkommen med din ansökan.
Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu fler duktiga och engagerade kollegor som vill vara med och utveckla framtidens socialtjänst i Vansbro kommun. Just nu görs stora satsningar på individ- och familjeomsorgen och vi vill ha med dig i arbetet att kunna erbjuda våra medborgare bästa möjliga service. Tillsammans vill vi skapa en arbetsplats som kännetecknas av bra struktur och klientarbete och där vi har tid för samverkan och utrymme för återhämtning. För att nå dit behöver vi din hjälp!

Som socialsekreterare hos oss får du möjlighet att arbeta i en organisation med helhetssyn där alla olika enheter samverkar för att på bästa sätt hjälpa medborgarna i Vansbro kommun vidare. Vi är ett härligt gäng och du kommer bli en del av ett sammanhang där individen/individerna är i fokus!

I rollen som socialsekreterare handlägger och utreder du ärenden gällande barn/ungdomar och deras familjers behov av bistånd och skydd utifrån gällande lagstiftning efter inkommen ansökan eller anmälan. Arbetet innebär i hög utsträckning myndighetsutövning med krav på rättssäkerhet, gemensamt förhållningssätt och likvärdiga bedömningar.

Du handlägger ärendet enligt SoL/LVU följer upp biståndsbedömda insatser samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Du ska med hjälp av din kunskap och ett gott bemötande se till att de individer vi möter får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

Vill du vara med på en resa och utveckla både individ- och familjeomsorgen i Vansbro kommun såväl som dig själv? Då är detta rollen för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen, gärna med några års erfarenhet inom myndighetsutövning. Erfarenhet av att arbetat med BBIC, Signs of Safety, MI, ADAD samt Treserva är meriterande.

Som person ser vi att du är trygg i dig själv, har ett positivt tankesätt. Du är flexibel med god samarbets- och initiativförmåga samt att du kan behålla lugnet i svåra situationer. Du har en personlig mognad, är prestigelös och förtroendeingivande.

Du trivs med ett arbete där ingen dag är den andra lik och kan arbeta i och växla mellan olika processer. Du är nyfiken och lägger stor vikt vid att ge ett gott bemötande, både internt och externt. Du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer och det är naturligt för dig att samarbeta och bidra till utveckling på ett positivt sätt. God dokumentationsförmåga och kunskap i aktuell lagstiftning är förutsättningar för att tjänsten ska passa dig.

Du har B- körkort samt körvana och uttrycker dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.
Innan anställning ska giltigt utdrag ut belastningsregistret uppvisas.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.
Viss möjlighet till distansarbete finns.

Referensnummer: A1156364-2022-128

Ersättning

Löneform: Månadslön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Insända ansökningar återsändes ej. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym, semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Dela detta jobb

logo
Socialsekreterare till barn och unga

Vansbro kommun