halsojobb.se

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Företag Solna stad
Ort
Utgår

2019-09-25

Ansök nu

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Vi söker handläggare till ekonomi- och arbetsmarknadsenheten. Du kommer att arbeta med handläggning av försörjningsstödsärenden, att utreda var personen bäst kan få hjälp och stöd samt finna andra försörjningsformer. Du kommer att arbeta med kortvariga och/eller långvariga ärenden. Även att hantera ansökningar av akut art, utreda tillhörighet och vistelse, ansvara för första kontakten gällande försörjningsstöd och göra en förhandsbedömning avseende behov och rätt insats. I tjänsten ingår även att vid behov göra hembesök.

Du ska vara socionom eller annan högskoleutbildning som är relevant för arbetet. Du ska ha arbetat med försörjningsstöd och mottagningsärenden. Du är flexibel och strukturerad, har god samarbetsförmåga och en helhetssyn på arbetet. Du bidrar till att leda utvecklingsarbetet i linje med Solna stads politiska mål. Tidigare erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är meriterande.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med positiv stämning och god sammanhållning. Vi bryr oss om varandra och har ett tillåtande och öppet arbetsklimat. Som medarbetare får du:

  • Rimlig ärendemängd och välutvecklad metodik som ger dig möjlighet att arbeta kvalitativt med förändringsarbete
  • Tillgänglig och stödjande arbetsledning och korta beslutsvägar
  • God tillgänglighet till stöd och insatser såsom konsultläkare, arbetsfrämjande insatser och samverkan med Kompetensförvaltningen
  • Regelbunden extern handledning
  • Samlokaliserade enheter och nära till andra samverkanspartners
  • Moderna lokaler i Solna Business Park, med närhet till bra kommunikationer
  • Goda möjligheter till relevanta externa och interna utbildningar, t.ex. inom MI och nätverksarbete
  • Flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling
  • Friskvårdsbidrag

Varaktighet: Tillsvidare

Heltid.

Då intervjuer kommer att ske löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 19-09-25.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Parvin Banisadr 08-746 3462 eller sektionschef Lena Bouveng 08-746 3454.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd. Vi ansvarar även för budget- och hyresrådgivning, skuldsanering, vissa arbetsmarknadsåtgärder, serveringstillstånd samt dödsboanmälningar. Vissa verksamheter bedrivs också tillsammans med andra kommuner och flertalet insatser som erbjuds tillhandahålls av olika entreprenörer.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Solna stad