halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolsköterska till grundskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Skolsköterska till grundskolan

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med elever i grundskolans förskoleklass till årskurs 9 vid Skolförvaltningen i Karlskoga kommun.
I rollen som skolsköterska arbetar du förebyggande och hälsofrämjande genom hälsoenkäter och hälsosamtal, enligt Skollag samt Hälso- och sjukvårdslag. I skolsköterskans roll ingår att vara en aktiv del i skolans elevhälsoteam. Teamet består av rektor, skolkurator, lärare med specialpedagogisk kompetens, skolpsykolog och skolsköterska.
Du ansvarar för att systematiskt planera och följa upp elevhälsans medicinska insats på skolorna. Du ska även erbjuda vaccinationer och hörselundersökningar enligt gällande program samt organisera och utföra hälsoundersökningar (förskoleklass, årskurs 4 och årskurs 7).
Du ska aktivt arbeta för en främjande och förebyggande skola vilket står inskrivet som fokusmål i Elevhälsans medicinska insats kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse.
Skolsköterskorna är en sammansvetsad grupp och har 4 tim./månad kompetensutveckling och kvalitetssäkringsarbete, var fjärde vecka tas tiden till arbetsplatsträff. Ansvarar för dessa möten gör chef central elevhälsa och medicinskt ledningsansvarig skolsköterska.
Skolsköterskan ska genom alla utförda insatser stödja elevernas lärande mot utbildningens mål.
Vi erbjuder dig en mentor, regelbundet en gång per vecka under ditt första anställningsår.
Välkommen till oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i skolmedicin, distrikt eller barnmedicin och dessutom med några års erfarenhet av skolsköterskearbete.
Meriterande är om du tidigare har arbetat i journalsystemet PMO.
Vi önskar att Du är engagerad i utvecklingsfrågor som rör elevhälsans medicinska insats men också i främjande arbete för alla elever, så att de kan nå grundskolans mål. Du bör ha egenskaperna att vara lyhörd för elevernas behov, ha förmågan att ta egna initiativ samt ha en dokumenterat god förmåga att samarbeta med kollegor och övriga samverkansparter. Erfarenhet i yrket önskas.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Skolsköterska till grundskolan

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen