halsojobb.se

Skolsköterska till Elevhälsan

Ort
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Skolsköterska till Elevhälsan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål. Vi har ett fokus på främjande- och förebyggande arbete. Genom att tidigt upptäcka elever i behov av stöd så bidrar vi till att skapa miljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa och hjälper eleverna att nå utbildningens mål. Genom en samlad elevhälsa, tvärprofessionellt samarbete och en tydlig systematik så får vi elever att lyckas i skolan och elever som mår bra.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolsköterska ingår du i den centrala Elevhälsan med placering på någon/några av stadens kommunala skolor i Helsingborg.

I ditt jobb som skolsköterska ingår att genom hälsobesök följa elevernas utveckling och genomföra vaccinationsprogram. I hälsobesöket bedöms elevens allmänna hälsotillstånd, psykiska mående, tillväxt, utveckling och inlärning samt även screening av syn, hörsel och rygg.

Som skolsköterska tillför du medicinsk kompetens och omvårdnadskompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet. Du är en viktig del i planeringen av elevhälsans arbete.

I samverkan med elever, vårdnadshavare och skolans övriga personal arbetar du för att ge eleverna kunskap om hälsosamma levnadsvanor. Du kommer även att bistå med handledning och konsultation till skolans övriga personal och ta till vara kunskapen om elevernas hälsa i skolans arbete.

Målet med skolsköterskans insatser är att främja och stödja elevers lärande, utveckling och hälsa samt förebygga ohälsa så att eleven når utbildningsmålen.

Vi använder ProReNatas journalsystem.

Tjänsten är en 100% visstidsanställning tom 30 juni 2021. Möjlighet till förlängning finns.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har arbetat som och är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.

Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.

Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor, pedagogisk personal och vårdnadshavare. Du skapar goda relationer utifrån elevernas bästa och du brinner för ungas hälsa och mående!

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Skolsköterska till Elevhälsan

Helsingborgs stad