halsojobb.se

En dag på jobbet 

Du kommer att vara skolsköterska får våra elever på Individuellt alternativ, IA. Mycket av elevhälsoarbetet sker på individnivå men när möjlighet ges sker även främjande insatser på gruppnivå.  Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och tillsammans utformar vi struktur och ett nära elevhälsoarbete. Elevhälsans tvärprofessionella teamarbete kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn, flexibilitet och en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar.
Som skolsköterska arbetar du med förebyggande samt hälsofrämjande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Södertälje kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Uppdraget innefattar också att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn samt medverka/planera skolläkarmottagning. Som skolsköterska ingår du i ett nätverk med skolsköterskorna i kommunen. Fortbildning erbjuds och arrangeras av Elevhälsans centrala enhet och de träffas en gång i månaden.

Vem är du?  

Du är van vid att jobba självständigt och har initiativförmåga och kreativitet för att utveckla din roll som skolsköterska. I jobbet behövs även en hög social kompetens och förmåga att samarbeta och planera tillsammans med övrig personal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba som skolsköterska på en stor gymnasieskola. Vi söker en legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distriktssköterska, barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Meriterande är erfarenhet av arbete med ungdomar med inlärningssvårigheter, som har behov av egen inlärningstakt, bristande koncentration, passivitet, bristande färdigheter att arbeta självständigt samt hemmasittare är meriterande. Du skall ha god datavana då all dokumentation sker i datajournal, Prorenata.

Vi erbjuder dig  

Tjänsten är tänkt att börja i augusti 2020 eller enligt överenskommelse. Tjänsteomfattningen är 50 %. 
​Vi jobbar aktivt med att alla medarbetare skall ha bra arbetsmiljö och hälsa. Kommunen erbjuder därför alla anställda på 3 000:-/år i friskvårdsbidrag.  

Välkommen till oss

Täljegymnasiet ligger centralt i Södertälje mitt emot sjukhuset. Lektions och laborationssalarna är moderna och alla är utrustade med projektorer. Skolan kommer till hösten att ha 680 elever fördelade på samhällsvetenskapliga programmet, naturvetenskapliga programmet, teknikprogrammet, ekonomiprogrammet, IB och individuellt alternativ. Skolan har nationell idrottsutbildning i ishockey, innebandy, fotboll och basket. Vi har även lokal idrottsutbildning i vollyboll.  På skolan finns 61 medarbetare.  
​​​Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

Skolsköterska IA Täljegymnasiet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-02

Ansök nu

Dela detta jobb