halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolsköterska

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2022-06-28

Ansök nu

Skolsköterska

UPPDRAG

Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande. I rollen som skolsköterska är det viktigt att arbeta för elevernas bästa i nära samarbete med övriga medarbetare på skolan samt med vårdnadshavare.

Placering är ute på en  av kommunens skolor och där ingår du i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, speciallärare, skolpsykolog och skolledning för att skapa de allra bästa förutsättningar för våra elever att nå sina mål. Du samarbetar med andra skolsköterskor och skolläkaren kring vaccinationer och andra medicinska uppdrag.

I tjänsten ingår också ett MLA-uppdrag motsvarande 20%. I uppdraget som MLA kommer du, tillsammans med verksamhetschef enligt HSL, planera och utveckla elevhälsans medicinska insats. 

Vi arbetar i journalsystemet PMO.

KOMPETENS

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i Hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt öppen hälso- och sjukvård eller har specialistutbildning till skolsköterska. Erfarenhet av förebyggande hälsoarbete, skolhälsovård och barnhälsovård är meriterande.

En skolsköterska skall ha goda kunskaper om vad som är hälsofrämjande och vad som påverkar elevers utveckling och lärande. Du förutsätts ha ett förhållningssätt som genomsyras av dialog, delaktighet och jämlikhet i mötet med eleven. Du har god förmåga att samarbeta i tvärprofessionellt team. Du kan skapa goda relationer och har förmåga att självständigt bedöma, planera, genomföra och utvärdera de omvårdnadsåtgärder som behövs för att främja den fysiska, psykiska och sociala hälsan hos eleverna. Du ska ha färdighet och förmåga att initiera, genomföra och utvärdera hälsofrämjande och förebyggande arbete.

Aktuell placering är Vitalisskolan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner, HME).

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här.
 

Kontakt:

Malin Palmér Andersson, Enhetschef Barn och elevhälsan

0156-520 41

malin.palmerandersson@trosa.se

Katarina Johansson, Rektor Vitalisskolan

0156-52071

katarina.johansson@trosa.se

Dela detta jobb

Skolsköterska

Trosa kommun