halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolsköterska 100%

Ansök nu

Skolsköterska 100%

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Som skolsköterska är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig på central förvaltning är ansvarig för elevhälsans medicinska insats (EMI) och är ett stöd för rektor och skolsköterska.

Lindeskolan är en nystartad skola sedan höstterminen 2020 då vi startade upp med förskoleklass. Skolan, som ligger i Enskede gård, kommer att växa underifrån och läsår 22/23 kommer vi att ha verksamhet för ca 170 elever i förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 2. När Lindeskolan är fullt utbyggd kommer vi att vara en F-6-skola med plats för cirka 570 elever. Som nystartad skola har vi fått förmånen att bygga en skola från grunden. Vår utgångspunkt är att skapa en familjär känsla där vi tillsammans tar ansvar för en god och trivsam skolmiljö där kunskap och ett lustfyllt lärande är viktiga byggstenar. För oss på Lindeskolan är det viktigt att våra elever känner trygghet och glädje när de är i vår verksamhet. Här har all personal ett nära samarbete med varandra. Flexibilitet, prestigelöshet och glädje är några attribut som utmärker personalgruppen. Vi vill vara skolan där trygghet och lärande går hand i hand!

Östbergaskolan är en F-6-skola med ca 220 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat.
Skolan befinner sig i ett starkt utvecklingsskede där mycket händer såväl pedagogiskt som raster, lokaler, inventarier och utemiljö. Hälsa och rörelse är viktigt i vår verksamhet som går hand i hand med vårt nyrenoverade kök där vi tillagar högkvalitativ mat från grunden. Skolan är belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta med fräscha och ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden. På Östbergaskolan får alla barn sin rätt till en bra utbildning tillgodosedd oavsett bakgrund. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en skolsköterska med ansvar för Lindeskolans elever F-2 (50%) samt för Östberagaskolans elever F-6 (50%). Du ska utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande lagstiftning, stadens Program för elevhälsans arbete som inkluderar Ledningssystem för elevhälsans medicinska insatser och centrala Skolhälsans föreskrifter och riktlinjer.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Att tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvara för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan. Arbetet innefattar samverkan med elever, vårdnadshavare, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. Stockholm stads skolsköterskor journalför sedan mars 2022 i journalsystemet Prorenata.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden - värna om den enskilda elevens välbefinnande och hälsa i skolan - vara elevhälsans medicinska insats - samarbeta med skolläkaren på läkarmottagningen - bidra med medicinsk kompetens i EHT - arbeta förebyggande genom att följa elevernas hälsoutveckling - erbjuda regelbundna årsbundna hälsokontroller/hälsobesök - erbjuda vaccinationer enligt nationellt program -samarbete med vårdnadshavare, pedagoger och instanser utanför skolan - ansvara för dokumentation och patientdatajournaler.

Tillsammans med elevhälsoteam och i samråd med skolledningen, ansvarar du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska samt ha någon av nedanstående specialistutbildningar:

• Specialistsjuksköterskeprogrammet – Distriktssköterska 75hp
• Specialistsjuksköterskeprogrammet – Barn och ungdom 60hp
• Specialistsjuksköterskeprogrammet – Skolsköterska 60hp


Stockholm stads skolsköterskor journalför i Prorenata och du bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt. Att arbeta främjande och förebyggande är en självklar del i ditt arbete.

Du är relationsskapande, empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga.

Övrigt

Fördelning av arbetstid på respektive skola sker i överenskommelse med dig och de båda skolornas rektorer utifrån vad som är bäst för verksamheterna.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      Augusti 2022
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3298
Kontakt
  • Tina Lyckman, 0761216751
  • Mattias Wernqvist, 0850814422
Publicerat      2022-05-09
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Legitimationskrav      Sjuksköterska
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Skolsköterska 100%

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen