halsojobb.se

Skolpsykolog Vimmerby kommun

Ort
Utgår

2019-06-06

Ansök nu

Skolpsykolog Vimmerby kommun

Arbetsgivare Vimmerby kommun
Rekryteringsområde Arbetare
Uppdragstyp Rekrytering
Område Vård/omsorg
Ort Vimmerby
Platser 1

Brinner du för hälsofrämjande och förebyggande arbete? Välkommen att söka tjänsten som skolpsykolog hos oss i Vimmerby kommun. Vi söker en person som vill vara med på en långsiktig resa och vara med och bidra i arbetet att bygga en trygg framtid för kommunens barn och ungdomar.

Vad erbjuder Vimmerby kommun?

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Genom sina värdeord; ansvar, mod och fantasi, arbetar kommunen för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Dessa värdeord genomsyrar kommunens förhållnings- samt arbetssätt och är något alla bär med sig i det dagliga arbetet.

Vad innebär rollen?

Vi söker en skolpsykolog som brinner för barn och ungdomars hälsa och utveckling. I arbetsuppgifterna ingår först och främst hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete som utbildning, konsultation, observation och handledning som ett stöd i elevernas utveckling mot utbildningsmål. Där tillkommer utredningar och uppföljning av dessa. Du jobbar framför allt i nära samverkan med rektorer och skolornas elevhälsoteam. Du kommer att genom ett konsultativt arbets - och förhållningssätt erbjuda stöd på organisations- grupp- och individnivå.

 Arbetsuppgifterna innebär att:

  • regelbundet delta i enheternas EHT möten (elevhälsoteam)
  • regelbundet delta i övergripande elevhälsoteam tillsammans med logoped, talpedagog, samt övriga funktioner som är knutna till övergripande elevhälsa
  • genomföra observationer i elevers aktuella miljö
  • ge stöd och handledning till skolpersonal
  • driva och utveckla elevhälsoarbetet tillsammans med övriga professioner i elevhälsoteamen, centrala elevhälsan och det övergripande elevhälsoteamet
  • ge stöd och ha samtalskontakt med elever och föräldrar
  • genomföra psykologiska utredningar och andra bedömningar samt tolka och beskriva detta för personal och vårdnadshavare
  • medverka i att utveckla och anpassa lärande miljöer utifrån elevers behov
  • delta i överlämningar mellan stadier för de elever som varit eller är aktuella för skolpsykolog

Rektorerna leder elevhälsoarbetet ute på skolorna och du kommer att samarbeta med personalen i skolornas elevhälsoteam, med pedagoger, och övrig skolpersonal samt med andra instanser.

Arbetsuppgifterna är varierande och du har stor möjlighet att själv påverka och lägga upp ditt arbete. Din placering är centralt på Barn- och utbildningsförvaltningens kansli. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och det är meriterande om du också har erfarenhet från den typen av arbete. Erfarenhet från arbete som skolpsykolog är meriterande, likaså erfarenhet av att göra utredningar, t ex grundsärskoleutredningar. Körkort samt tillgång till bil är ett krav.

Du är intresserad av att utveckla psykologverksamheten genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbete och du får gärna ha erfarenhet av att ha arbetet med detta tidigare.

Som person besitter du ansvarskänsla, samarbetsförmåga och förmågan att arbeta självständigt. Du har förmåga att lyssna in andra människor, skapa förtroende och goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i denna rekrytering kommer vi lägga särskild vikt vid följande personliga kompetenser: förändringsbenägenhet, anpassning, planering, kommunikation, relationsbyggande och initiativtagande.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

I denna rekrytering samarbetar Vimmerby kommun med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 5:e maj 2019.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker det är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till någon av våra konsulter.

Har du frågor är du välkommen att kontakta någon av våra konsulter:

Kristina Lind, 0767-781513, kristina.lind@unikresurs.se

Sanna Ödenhed, 0704-419751, sanna.odenhed@unikresurs.se

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Dela detta jobb

Skolpsykolog Vimmerby kommun

Unik Resurs i Sverige AB