halsojobb.se

logga

Skolpsykolog till centrala barn- och elevhälsan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-28

Ansök nu

Skolpsykolog till centrala barn- och elevhälsan

I Tanums kommun samverkar elevhälsan
på lokal och central nivå. Vårt gemensamma uppdrag och mål är att tillsammans med barn/elever, pedagoger och föräldrar arbeta för att skapa en god social, pedagogisk och fysisk miljö utifrån barn/elevers olika behov och förutsättningar att inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Den centrala barn- och elevhälsan riktar sig till alla barn och elever inom förskolor, pedagogisk omsorg, grund-, grundsär- och gymnasieskolan och får sina uppdrag av rektor. I teamet arbetar specialpedagoger, logopeder, psykologer, kuratorer, socialpedagog, SYV, skolläkare och skolsköterskor.

 

Arbetsuppgifter
Som skolpsykolog är du en del av elevhälsan och deltar i det främjande och förebyggande arbetet för elevernas utveckling. Du arbetar konsultativt gentemot pedagoger och andra professioner inom skolan samt genomför kartläggning och utredning av styrkor och svårigheter. I ditt arbete ingår även att förmedla psykologisk kunskap till elever, föräldrar och personal inom skolan. 

Vi erbjuder
En stimulerande och positiv arbetsmiljö med teamarbete, både inom centrala elevhälsan och i samarbete med skolorna. Du kommer att bli en av två heltidsanställda psykologer vilket möjliggör kollegialt samarbete. Möjlighet till handledning kan erbjudas. Upparbetat nätverk med psykologer finns både inom Fyrbodal och grannkommunerna. Möjlighet till fortbildning.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara legitimerad psykolog. Det är meriterande att du har erfarenhet av elevhälsoarbete och utredningsarbete. Du tycker om att samarbeta med andra och har god förmåga att arbeta självständigt. Du är bra på att göra analyser och utifrån dessa prioritera och avgränsa ditt uppdrag. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du ansvarstagande, strukturerad samt har en positiv inställning till skolans inkluderande uppdrag. Körkort krävs liksom tillgång till egen bil.

Omfattning och varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om uppdraget och verksamheten
lämnas av Annika Vilhelmsson, chef centrala barn- och elevhälsan. 0525-18193, 0706098042. 
Fackliga företrädare nås via Kundcenter, 0525-180 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken senast den 28 maj 2021. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Arbetsgivaren Tanums kommun
Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.

Dela detta jobb

logga
Skolpsykolog till centrala barn- och elevhälsan

Tanums kommun - Omsorgsförvaltningen