halsojobb.se

Logo

Skolkurator

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Skolkurator

Arbetsplatsen

Snyggatorpsskolan söker en skolkurator som gillar att göra skillnad. En skolkurator som vill arbeta med saker som är viktiga på riktigt. En skolkurator som vill utveckla det främjande och förebyggande arbetet på vår skola.

Snyggatorpsskolan har ett fantastiskt kollegium med många kompetenta, erfarna och yrkesskickliga pedagoger. Skolans lokaler är mer än bra, kringpersonalen lysande och skolmaten utsökt. Snyggatorpsskolan är helt enkelt en skola man gärna jobbar på. Under våren 2020 fick skolan grönt från Skolinspektionen i deras ordinarie tillsyn av verksamheten. Det innebär att Snyggatorpsskolan kan sitt jobb men nu återstår att göra detta med en kvalitet så att alla elever lämnar Snyggatorpsskolan med stolthet och goda kunskaper som hjälper dem vidare i sina liv.

Snyggatorpsskolan finns i centrala Klippan från och med hösen är vi en renodlad åk 7 - 9 skola med drygt 400 elever. Det är enkelt att ta sig till skolan med buss, tåg eller bil. I Klippans kommun är vi drygt 1500 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus att finnas till för våra invånare, företagare och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och satsar mot en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. Som en linje i vårt arbete och för en gemensam kultur, arbetar vi efter vår värdegrund Vi i Klippan och inriktningarna "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Och inte minst, vi jobbar i en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Du kommer var en av två kuratorer på skolan.

Du som kurator ska arbeta med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, handlingsplaner för ökad närvaro, krishantering, mot droger, mobbning, gruppverksamhet samt handleda lärare i psykosociala frågor.

Allt detta med syfte att undanröja hinder för elevers lärande, för att elever ska må bra och utvecklas positivt enligt skolans mål om kunskap, fostran, hälsa.

Kvalifikationer

Du har antingen en socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig utbildning.

Du är en person som är optimistiskt inför utmaningar. Du tar initiativ till utveckling samt har förmågan att acceptera och lära när saker inte blir som det var tänkt. Du är prestigelös och har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer både med barn och vuxna. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du uppmuntrar organisatoriskt lärande och sprider kunskap som är användbar för organisationen.

Övrigt

Tjänsten på Snyggatorpsskolan är på 75%. Ev kan det finnas möjlighet till ytterligare 20% i annan verksamhet om högre tjänstgöringsgrad önskas.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet

Heltid / deltid, Tillsvidare

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde 2020-08-10
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Marie Gärdby , Rektor
Telefon 0435-28791

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-280 00

Arbetsgivare

Klippans kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen - Snyggatorpsskolan

Dela detta jobb

Logo
Skolkurator

Klippans kommun