halsojobb.se

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Ort
Utgår

2021-03-21

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Vi erbjuder 

Omvårdnadsområde Barnakutsjukvård har ansvar för det akuta omhändertagandet av sjuka barn på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi har ca 250 anställda som bedriver vård, dygnet runt, på vår enhet. På vår barnakutmottagning i Solna tar vi normalt in totalt ca 50 000 barnpatienter i åldrarna 0-18 år under ett år.

Vi tar emot patienter inom alla områden; kirurgi, ortopedi och medicin. Vi är även länets mottagande barnakutmottagning vid barntrauma och större olyckor. Vi har ett stort och viktigt utbildningsuppdrag för både omvårdnadspersonal och läkare och tar detta uppdrag på stort allvar. Vi arbetar aktivt med att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Vi bedriver forskning inom såväl akutsjukvård som infektionssjukvård.

På Barnakutmottagningen finns stora möjligheter till utveckling och vidareutbildning. Handledning och introduktion anpassas utifrån din erfarenhet och dina behov.

Om tjänsten

Vi som arbetar på Barnakutmottagningen i Solna är ett härligt gäng med mycket energi och vi värnar ett gott samarbetsklimat.

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med i utvecklingen av en verksamhet med mycket positiv kraft. Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete. Ett arbetspass på barnakuten innebär många möten med ett stort antal patienter och deras familjer.

Som sjuksköterska arbetar du i team tillsammans med läkare och undersköterska. Teamarbetet är centralt i vårt arbetssätt och vi justerar ständigt vården för barnens bästa. Arbetet är mycket varierande och innebär att du olika dagar alternerar mellan Barnakutmottagningens olika funktioner: triage, modularbete och larmteam.

Anställningsform: Tillsvidare heltid/deltid.

Vi söker dig som 

  • Tar eget ansvar för sitt arbete; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

  • Trygg i sig själv; finner sig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa sig till vad omgivningen kräver. Reflekterar kring och strukturerar sitt arbete med bibehållet lugn.

  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår sin roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

  • Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

  • Samarbetar för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande: Mer än 1 års yrkeserfarenhet, specialistutbildning och/eller erfarenhet av barnsjukvård.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdatum.

Vi vill bjuda in dig till den roligaste och mest spännande barnsjukvården! Introduktion anpassas utifrån din erfarenhet och dina behov.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:

- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Kontakt

Ylva Höghielm 
Omvårdnadschef
contacticon phone 08-51778249
contacticon mobile ylva.hoghielm@sll.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset