halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland skapas nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare.

Du som sjuksköterska får både stort djup och bredd inom ditt kompetensområde då Visby lasarett som öns enda akutsjukhus hanterar öns alla patienter.

Vid en anställning är vi angelägna om att du känner dig välkommen, din utveckling är vår framgång och vi erbjuder dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda och på Gotland är avstånden till arbete och fritid korta. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Arbetsuppgifter

Vi söker en sjuksköterska med intresse för diabetesvård! Kanske har du högskoleutbildning inom diabetesvård eller vill gärna utbilda dig till specialistsjuksköterska inom diabetesvård?

Vi planerar för en successiv introduktion av ytterligare en sjuksköterska till vår diabetes- och endokrinologimottagning på Visby lasarett. Tjänsten kan inledningsvis komma att delas mellan mottagning och en vårdavdelning, företrädesvis allmän internmedicin där diabetespatienter i första hand vårdas, eller annan lämplig placering. Deltidsstudier till specialistsjuksköterska i diabetesvård i kombination med tjänstgöring på mottagningen är också möjlig.

Om nattjänst önskas del av tjänstgöringen kan det vara en möjlig kombination. Gradvis kommer större del av tjänsten förläggas till mottagningen. Upplägget för fördelning mellan de olika arbetsplatserna kommer du kunna vara med att påverka.

På diabetes- och endokrinologimottagningen tjänstgör i dagsläget tre diabetessjuksköterskor fördelade på 2,5 tjänster, diabetesläkare, endokrinolog och fotterapeut. Dietist och kurator är också viktiga professioner i teamet på vår mottagning. Som diabetessjuksköterska har du din egen patientmottagning, ansvarar för justering av insulinbehandling och utprovning av diabeteshjälpmedel. Att stötta patienterna i att lära sig hantera sin sjukdom är en stor och viktig del av jobbet. Som sjuksköterska på mottagningen ansvarar du också för telefontid och patientadministration. På mottagningen har du ett nära samarbete med de olika professionerna i teamet.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker är legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning eller önskan att utbilda dig till specialistsjuksköterska inom diabetesvård. Erfarenhet av sjuksköterskeyrket är ett krav.

Att du är flexibel och har vilja och förmåga att lära nytt är betydelsefullt. Intresse och fallenhet för att använda medicinteknik i form av olika diabeteshjälpmedel i ständig utveckling är av vikt för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

 

Mer information om tjänsten
Anställning
Placering
Medicin, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse.
Kontakt
Anna Åborg Gustafsson
Enhetschef
0498-204928
Ansökan
Referensnummer
A918250
Sök senast
2020-02-09
Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Logga

Sjuksköterska diabetes- och endokrinologimottagning

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-09

Ansök nu

Dela detta jobb