halsojobb.se

Rotationstjänst dagvård/ vårdavdelning på Gastroenterologiska sektionen på Danderyds Sjukhus AB

Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Rotationstjänst dagvård/ vårdavdelning på Gastroenterologiska sektionen på Danderyds Sjukhus AB

Välkommen att söka ett varierande och stimulerande arbete som sjuksköterska hos oss på avdelning 92! Vi kan erbjuda en tjänst där du arbetar 50% på vår vårdavdelning och 50% på vår dagvård som är öppen dagtid på vardagar.

Verksamheten

Gastrosektionen på Danderyds Sjukhus är ett av Sveriges största gastroenterologiska verksamheter. Vår vision är att samverkan mellan slutenvård och öppenvården stärks och fortsätter att utvecklas. Till öppenvården inkluderas Gastromottagningen och dagvården. Som roterande sjuksköterska mellan dagvården och vårdavdelningen får du en unik möjlighet att följa våra patienter genom hela vårdkedjan.

Vi söker en engagerad sjuksköterska med intresse för gastroenterologi som vill göra karriär hos oss på gastro. Här får du ta del av en spännande vardag med mycket arbetsglädje, gott kamratskap och ett arbete med patienten i fokus. Våra profilpatienter är de med leversjukdom och inflammatoriska tarmsjukdomar. Många av sjukdomarna är kroniska vilket medför att du som sjuksköterska får möjlighet att följa patienterna över tid och utveckla en nära patientkontakt. Vi jobbar i tvärprofessionella team med bl a kuratorer, dietister och fysioterapeuter. Vi har en utbildningsansvarig på deltid som har till uppgift att utveckla och stödja omvårdnadspersonalen. Hos oss finns även en koordinator som har hand om alla inkommande samtal och en vårdsamordnare som ansvarar för utskrivningsprocessen. Vår disputerade vårdchef lägger ett stort fokus på omvårdnadsforskningen vilket gör att vi också gärna ser sökande som är intresserad av kvalitetsutveckling inom omvårdnad. Du kan välja mellan att ha individuell schemaplanering eller att ha ett fast schema. Som roterande sjuksköterska arbetar 2 helger på 10 veckor.

Om arbetet

På vår dagvård jobbar du dagtid vardagar på våra 8 dagvårdsplatser. Dagvården är en poliklinisk verksamhet vilket innebär att patienterna kommer in till dagvården för en kortare behandling och kan sedan återgår till hemmet. Behandlingen består av läkemedelsinfusioner, blodtransfusioner och flebotomier. Vi utför leverbiopsier och dränerar acsitesvätska.

På avdelningen arbetar vi i vårdlag med en sjuksköterska och två undersköterskor, vårdlaget ansvara för 4-6 patienter under ett arbetspass. Hos oss erbjuds du en tydlig karriärs- och kompetensstege inom vår verksamhet. Du får ta del av regelbundna föreläsningar och seminarier samt medverka i att skapa strukturen efter dina önskemål. I framtiden kan du bli erbjuden kurser på högskola/universitet med inriktning Gastroenterologi. Hos oss blir du erbjuden en tjänst med förmånliga villkor såsom individuell lönesättning och en gedigen behovsanpassad introduktion under minst 4 veckor. Som nyutexaminerad erbjuder vi dig även att få gå Danderyds Sjukhus introduktionsår.

Arbetet som sjuksköterska är omväxlande och du kommer att utveckla dina kunskaper både inom omvårdnad och medicin, du har ett nära samarbete med olika professioner i teamet. Du arbetsleder, gör bedömningar och ordinerar omvårdnadsåtgärder.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har ett intresse av att jobba med människor som har kroniska sjukdomar, gärna erfarenhet från gastroenterologi.

Vi ser gärna att du har personliga egenskaper såsom förmåga till självständighet, flexibilitet, en positiv framtoning samt tar egna initiativ till förbättring utifrån avdelningens behov. 

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Danderyds sjukhus har ett friskvårdsbidrag på 2000kr/år. Urval sker löpande under ansökningstiden. Vi ser till personlig lämplighet vid en anställning hos oss. Om du har frågor, tveka inte att höra av dig!

Kontakt:

Carita Lyberg, Vårdenhetschef avd 92
08-123 587 42

Annelie Söderström, Vårdenhetschef Gastromottagningen, Vårdchef
08-123 583 07

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet Fackexpedition
08-123 57 00 00

Dela detta jobb

Rotationstjänst dagvård/ vårdavdelning på Gastroenterologiska sektionen på Danderyds Sjukhus AB

Danderyds Sjukhus AB