halsojobb.se

Logga

Rehabchef - Hälso och sjukvård

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Rehabchef - Hälso och sjukvård

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
I Uddevalla är kommunal hälso och sjukvård inklusive rehabilitering, inom socialtjänsten samlat i Avdelning för hälso och sjukvård.

Den innefattar socialtjänstens samlade resurser av sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt hjälpmedelspersonal. Inom avdelningen finns även socialtjänstens Bemanningsenhet. Som enhetschef med ansvar för rehabilitering och habilitering kommer du att ingå i en chefsgrupp med fyra enhetschefer inom Hälso och sjukvård och en avdelningschef som ingår i Socialtjänstens ledningsgrupp.

Socialtjänsten har ny organisation from 1 maj 2019 däri stort sett all verksamhet, utom hälso och sjukvård, ligger samlat i Avdelning för social omsorg. Övriga avdelningar är Avdelning för myndighetsutövning, Avdelning för kvalitet och utveckling samt Administrativa avdelningen.

Under 2017/2019 har vi inom kommunal rehabilitering bla arbetat med hemtagning av patienter från sjukhuset enligt nya samverkanslagen, utvecklat digitala metoder, strokevård samt fallförebyggande arbete.

För 2019 /2020 finns flera utvecklingsområden att arbeta med tex producent i NPÖ, nytt dokumentationssystem (Lifecare HSL), mobilitet och vardagsrehabilitering. Liksom andra kommuner kämpar vi även med otillräckliga ekonomiska ramar och hög personalomsättning bland legitimerad personal.

Vi önskar att du ser det som en utmaning och möjlighet att få vara med att fortsätta utveckla vår avdelning i nära samarbete med chefskollegor. Vårt mål är att rehabiliteringen i Uddevalla kommun skall ha god och evidenssäkrad kvalité utifrån patientens behov.
Tillsammans ska vi skapa en verksamhet som man med stolthet vill arbeta i för patientens bästa.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du ansvarig för den kommunala rehabiliteringen och habiliteringen och chef för arbetsterapeuter, fysioterapeuter och hjälpmedelstekniker. Du skall arbeta med helhetssyn och bidra till att verksamheten kännetecknas av professionalitet, effektivitet och ett gott förhållningssätt. Du ska leda och stödja personalen samt ansvara för arbetsmiljö, personal, budget, kvalitet samt utveckling av verksamheten i samverkan med MAS, ledning, kollegor och medarbetare.

Vi söker en medarbetare med ett tydligt och engagerat ledarskap som vill vara med i vårt spännande utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du är högskoleutbildad på minst fil.kand nivå, har erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård alternativt kommunal vård och omsorg. Yrkesbakgrund som arbetsterapeut eller fysioterapeut är särskilt meriterande.
Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med förmåga att hantera såväl verksamhetsfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt.
Eftersom du i arbetet kommer i kontakt med många olika människor ställs stora krav på ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och ett flexibelt arbetssätt.
Som person har du ett positivt förhållningssätt och god självkännedom.

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har.

Vår värdegrund är Öppenhet, Respekt och Professionalitet och beskriver vårt förhållningssätt i mötet med våra kommuninvånare och brukare.

Villkor
B-körkort

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Rehabchef - Hälso och sjukvård

Uddevalla kommun