halsojobb.se

Radiolog till Nuklearmedicin

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Radiolog till Nuklearmedicin

Vi erbjuder
Ansvaret för bildgivande diagnostik och fysiologi är vid sjukhuset samlat inom Bild och funktion. Bild och funktion ansvarar även för att tillföra sjukhuset kompetens inom medicinsk strålningsfysik samt för samordning av strålsäkerhetsarbetet inom samtliga verksamheter med strålning.

 

Medicinsk Strålningsfysik och Nuklearmedicin är ett funktionsområde inom Bild och Funktion med ansvar inom nämnda områden. Givet vårt högspecialiserade uppdrag lägger vi stor kraft på kompetensutveckling av våra medarbetare.

 

Om tjänsten
Nuklearmedicin på Karolinska Universitetssjukhuset befinner sig i en expansiv fas. I den nya sjukhusbyggnaden i Solna har nuklearmedicin moderna och ändamålsenliga lokaler. Utrustningen består av 3 PET/CT och 2 SPECT/CT. Nuklearmedicin har också driftansvar för den PET/MR som finns installerad i forskningsbyggnaden. Även i Huddinge har nuklearmedicin expanderat och har nu 2 PET/CT och 2 SPECT/CT i drift. Sjukhusets nya radiokemianläggning kommer ge oss möjlighet att jobba med fler PET-radiofarmaka än idag.

De onkologiska frågeställningarna är dominerande men ett ökande antal undersökningar ses med inflammation/infektionsfrågeställningar. I Solna är strålterapins targetavdelning placerad i nära anslutning till nuklearmedicin och PET/CT utrustningarna är bestyckade för att kunna utföra terapiplanering vilket öppnar för nya intressanta samarbeten.

Oavsett frågeställning strävar vi efter att utnyttja hybridkamerornas fulla potential och ha ett integrerat utredningsflöde med de radiologiska verksamheterna. Läkare anställda inom nuklearmedicin på Karolinska har sin bakgrund i radiologin vilket vi ser som en förutsättning för de arbetssätt vi utvecklar.

 

Läkare, sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor driver tillsammans forskningsprojekt inom ett flertal områden, ofta i nära samarbete med radiologi, onkologi, radiokemi samt remitterande kliniker.

 

Som en naturlig del i arbetet ingår förutom granskning av undersökningar också framtida metodansvar med metodutveckling av definierade undersökningstyper. Ronder och multidisciplinära konferenser är en integrerad del av vårt arbete.

 

Jourtjänstgöring efter kompetens med placering i fram-, mellan- eller bakjourslinje.

Handledning av ST läkare från röntgen ingår i arbetsuppgifterna.

 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid 40 timmar/vecka.

Beroende på kompetens anställning som Specialistläkare, Biträdande Överläkare eller Överläkare

Vi söker
Dig som är engagerad och tydlig i ditt medarbetarskap och har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

  • Vi söker radiolog med inriktning mot onkologisk radiologi inom buk, thorax eller ÖNH.
  • Om du har dubbelspecialisering inom Nuklearmedicin är det meriterande. I fall nuklearmedicinsk dubbelspecialisering saknas tar vi gemensamt fram en utbildningsplan för att erhålla specialistkompetens inom nuklearmedicin.
  • Forskningserfarenhet, helst med nuklearmedicinsk inriktning, samt undervisningserfarenhet är också meriterande.
  • Du ska vara jourkompetent inom radiologi.
  • Vi ser att du är flytande i svenska i tal och skrift. Om du har annat modersmål än svenska är godkänd svenskakurs språk B ett krav.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

 

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

 

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Radiolog till Nuklearmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset