halsojobb.se

Psykolog till Himnaskolan och Linghemsskolan

Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Psykolog till Himnaskolan och Linghemsskolan

Om arbetsplatsen 

Vill du tillsammans med våra elevhälsoteam vara med och skapa en trygg lärmiljö för våra elever?

Ditt arbetsområde kommer att omfatta Himnaskolan och Linghemsskolan. Himnaskolan har elever från förskoleklass upp till år 6 och Linghemsskolan har elever från år 7-9. Din arbetsplats kommer att variera mellan skolorna och du kommer att ha ett eget kontor på Himnaskolan.

Arbetsbeskrivning 

Som skolpsykolog är du en del av elevhälsoteamet och bidrar med din psykologiska kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Din utgångspunkt är barnkonventionen och elevens rätt till utbildning. Detta genomsyrar ditt arbete då du stöttar elever att nå målen i skolan genom exempelvis samtal, handledning av personal och information till vårdnadshavare. Vidare ansvarar du över att utreda elever som är i behov av särskilt stöd och agerar länk till externa aktörer. Som skolpsykolog kan du i stor utsträckning lägga upp ditt arbete i samråd med rektor. 

Skolpsykologens arbete innebär: 

  • Att tillföra psykologisk kompetens som stöd i det pedagogiska arbetet och planeringen av elevhälsoarbetet.

  • På rektorns uppdrag genomföra utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med kunskap om förutsättningar för lärande och behov av stöd.

  • Bidra med kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling. 

Som skolpsykolog erbjuds du att delta i nätverk med möjlighet till kontinuerlig samverkan och erfarenhetsutbyte som leda av PLA (Psykologiskt Ledningsansvarig). Regelbunden handledning kring ditt uppdrag som skolpsykolog i pedagogisk verksamhet erbjuds. Just nu pågår ett förändringsarbete kring psykologernas insatser. Här får du möjlighet att påverka så att insatserna på bästa sätt stödjer våra elever att nå målen. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som psykolog i skolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att handleda och arbeta konsultativt. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska då du kommer att hantera olika testverktyg på svenska samt skriva journaler och utlåtanden. Vi ser även att du har B-körkort då det kommer vara en del av ditt arbete att arbeta på olika skolor. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare och har mod att agera efter din egen övertygelse. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt och att du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer. 

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste psykologlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning. 

Du som har en utfärdad psykologlegitimation, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad psykolog men ännu inte har ansökt om psykologlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg.  

Information om tjänsten 

Tillträde: 2021-09-01

Anställningsform: Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6869 

Dela detta jobb

Psykolog till Himnaskolan och Linghemsskolan

Linköpings kommun