halsojobb.se

Psykiatrisjuksköterska/ Leg sjuksköterska till SPOT, Örnsköldsvik

Ort
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Psykiatrisjuksköterska/ Leg sjuksköterska till SPOT, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vill du vara med och utveckla vår nya verksamhet? Vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter och som har genuint intresse av att arbeta med psykiatrisk omvårdnad.

Den 1 februari 2021 startade vi upp ett nytt team inom specialistpsykiatrin i Örnsköldsvik: ett Specialist Psykiatriskt Omvårdnads Team - SPOT. SPOT-teamet är en planerad resurs, ett alternativ till traditionell heldygnsvård och ett komplement till mer sedvanlig öppenvård. Vi är ca 20 medarbetare i teamet som bemannas av sjuksköterskor, läkare, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri.
SPOT-teamet är en del i psykiatrins satsning för att förebygga inläggningar, minska vårdtiderna i heldygnsvården samt erbjuda patienterna mer delaktighet och en säkrare, tryggare och bättre öppenvård. Inspiration till detta mobila arbetssätt har vi hämtat från Sollefteå som framgångsrikt har drivit SPOT-team under många år. I SPOT finns också vår LARO-verksamhet som är en läkemedelsassisterad behandling för personer som haft ett långvarigt och allvarligt beroende av heroin eller andra opioider.

Nu söker vi sjuksköterska till vår verksamhet för tillsvidareanställning med tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som Leg. Sjuksköterska möter du patienter som är i behov av akut och intensivt psykiatriskt stöd. Du arbetar självständigt och ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och omvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av hembesök, telefonrådgivning och mottagningsbesök och vi kommer på sikt även att bygga upp ett akutteam som en del i SPOT. Övriga arbetsuppgifter är:

* Ansvarar för att leda och fördela arbetet under arbetspassen
* Daglig styrning
* Stödjande- och motiverande samtal
* Delta i Sip
* Upprätta omvårdnadsplaner
* Delta i rond och behandlingskonferenser
* Dokumentering
* Rapportering
* Uppföljningsarbete
* Läkemedelshantering och läkemedelsadministrering
* Samverka med vårdgrannar, inom länsverksamheten och med externa aktörer
* Akuta bedömningar i samråd med läkare

Vi kan erbjuda ett spännande och varierat arbete där du som arbetar i SPOT får regelbunden kvalificerad handledning, löpande internutbildning och extern utbildning efter behov. Vi är också ett bra arbetslag som trivs tillsammans och arbetar med patienten i fokus och vi erbjuder en stimulerande och god arbetsmiljö. SPOT tjänstgör mellan 07:00-21:30 på vardagar samt mellan 08:00-21:00 på helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av arbete med psykiatrisk omvårdnad samt psykiatrisk samsjuklighet. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift, har du kunskap i andra språk ses det som meriterande. I denna roll är det meriterande om du har vidareutbildning med inriktning psykiatri. Annan utbildning såsom Motiverande samtal, Case management och grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) ses även dessa som meriterande. Eftersom SPOT arbetar mobilt är körkort B ett krav

För oss är dina personliga kompetenser av stor vikt. Vi ser därför att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har ett gott omdöme genom att du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Självklart trivs du också i samarbetet med andra och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Vid eventuell erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag från Polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Psykiatrisjuksköterska/ Leg sjuksköterska till SPOT, Örnsköldsvik

Region Västernorrland