halsojobb.se

Personlig assistent till LSS Funktionsstöd i Ryd, nattjänst

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-01

Ansök nu

Personlig assistent till LSS Funktionsstöd i Ryd, nattjänst

Sista ansökningsdatum: 1 december 2020
Referensnummer: 5999

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Helena Håkansson, Verksamhetschef, 013-206067, helena.hakansson@linkoping.se

Kommunal Öst, Facklig företrädare, 010-442 8700, syd.ost@kommunal.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

LSS Funktionsstöd är en del av Leanlink, vi söker nu en personlig assistent till vår assistansorganisation i Ryd. 

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetet kan bestå av att vara behjälplig med omvårdnad, sinnestimulans, matlagning samt övriga i ett hem förekommande arbetsuppgifter. Viktiga egenskaper i rollen som personlig assistent är att du är empatisk och lyhörd samt att du har förmåga att medverka till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. 

Vi har 6 brukare med varierande funktionshinder och vi arbetar tillsammans i ett arbetslag om 14 kollegor där vi utgår från Ryds servicehus. Denna tjänst avser vaken nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Du ska ha gått omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av sond och peg. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datavana.

Du som söker är noggrann och medveten om mål och kvalitet, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera konstruktivt med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som därtill har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, tillför entusiasm i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som personlig assistent, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning tom 2021-12-31

Sysselsättningsgrad: 69%

Antal lediga befattningar: 1

Dela detta jobb

Personlig assistent till LSS Funktionsstöd i Ryd, nattjänst

Linköpings kommun