halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Personlig assistent till Gräsgatan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Personlig assistent till Gräsgatan

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamhet till vissa funktionshindrade enligt lagen om stöd och service. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukarens/kundens goda levnadsvillkor.

Gräsgatan är en servicebostad som ligger belägen i Vidingsjö, söder om Linköping. Här bor fyra brukare som alla har sina egna personliga assistenter vilket innebär att brukaren har ett team av medarbetare hos sig för att få det stöd och den hjälp som behövs i det dagliga livet. Här finns gemensamhetsytor där både brukare och kollegor kan mötas och göra aktiviteter tillsammans om man så önskar.

Vill du bli vår nya kollega och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu nya kollegor för tillsvidareanställning där anställningen avser tjänstgöring dag, kväll samt helg samt en kollega för en tidsbegränsad anställning med tjänstgöring även nattetid. Linköpings kommun arbetar löpande med att införa RÖHS, Rätten till höjd sysselsättningsgrad, vilket innebär att du som medarbetare har möjlighet att påverka din sysselsättningsgrad.

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med varierande behov i vardagen. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos, stödet ges utifrån brukarens individuella förutsättningar på ett sätt som bidrar till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår att ge stöd i personlig omvårdnad, förflyttning, medicinhantering, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer och alla i ett hem förekommande sysslor. Målgruppen på Gräsgatan har ett stort omvårdnadsbehov och några har även behov av medicinsk omvårdnad.

Du arbetar i huvudsak hos en assistanstagare, men även viss tid hos de andra som bor på Gräsgatan.

Kvalifikationer

Det är önskvärt att du som söker har en godkänd slutförd utbildning från vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete är ett krav. Du har datorvana och kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med personer med fysisk och/eller intellektuell funktionsnedsättning, arbetstekniska hjälpmedel samt erfarenhet av medicinsk omvårdnad såsom tracheostomivård och sondmatning via peg. Då flera av brukarna har begränsad verbal förmåga är det önskvärt att du har kunskap om alternativ kompletterande kommunikation, som exempelvis bildstöd eller tecken som stöd. B-körkort för manuell växellåda är meriterande. 

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är bra på att relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är tillmötesgående i ditt bemötande, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändring. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 220815 eller enligt överenskommelse  

Anställningsform: Tillsvidareanställning, en tidsbegränsad anställning tom 230815

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 9666

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Personlig assistent till Gräsgatan

Linköpings kommun