halsojobb.se

Uppsala kommun, personlig assistans

Personlig assistent är ett värdefullt och omväxlade arbete, att arbeta som personlig assistent innebär att du assisterar och stöttar personer i deras vardag. Vi söker en assistent som är aktiv, initiativfull och ansvarstagande.

Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter för att utveckla din kompetens. Hos oss får du en trygg anställning med kollektivavtal. Vi erbjuder anpassade utbildningar och introduktion till våra nyanställda. Det finns även möjlighet att gå ytterligare kurser och utbildningar vid behov. Vilken eller vilka utbildningar och kurser man kan gå beror på vem du ska ge assistans åt och vad denne person har för behov.

Läs mer här (http://www.vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/personlig-assistans/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som personlig assistent innebär att du arbetar i personens hem. Vissa bor tillsammans med sin familj eller husdjur, du behöver därför vara en person som har lätt för att anpassa dig. Ditt syfte är att stötta och underlätta för personen, ditt arbete som personlig assistent kan innebära allt från personlig omvårdnad, hygien, hushållssysslor till att följa med på olika aktiviteter och nöjen. Du kommer att hjälpa till med de sysslor som personen behöver hjälp med. Arbetstiderna är anpassade efter personens behov och beslut, det är därför viktigt att du som person är flexibel och kan tänka dig jobba dag, kväll och natt.
Våra brukare är i alla åldrar så du måste kunna arbeta med både vuxna och barn. Att personkemin stämmer är viktigt, både för dig som arbetar och för personen du är assistent åt.

Nu söker vi en fem stycken assistenter till en pojke i Uppsala som har epilepsi och dialys. Han bor tillsammans med sina föräldrar och syskon. Som assistent kommer du hjälpa till med omvårdnad och tillsyn, exempelvis personlig hygien och förflyttning.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har utbildning inom vård och omsorg. Ett krav är att du ska kunna teckenspråk eller tecken som stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av epilepsi och sondmatning. Du har god fysisk form och klarar av att dra/köra rullstol och utföra förflyttningar. Du kan arbeta med både män och kvinnor i alla åldrar. Du ska även kunna arbeta under olika tider på dygnet, både vardag och helg. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Meriterande är om du har B-körkort.

Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är även en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Emma Karsch, rekryterare, 018-727 56 31

Facklig företrädare: Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Personlig assistent

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-22

Ansök nu

Dela detta jobb