halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Omvårdnadsspecialist till Kardiologi/HIA i Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-01

Ansök nu

Omvårdnadsspecialist till Kardiologi/HIA i Huddinge

Referens nummer

2021/2540

Omvårdnadsspecialist är en ny roll hos oss på Hjärta och Kärl utöver kompetensstegen inom Region Stockholm. Rollen som omvårdnadsspecialist är tänkt som ett uppdrag på 2 år.

Syftet med rollen är att stärka omvårdnaden och kunskapsöverföringen efter genomgången specialistutbildning genom att öka vårdkvalitén och patientsäkerheten i vår verksamhet. Som omvårdnadsspecialist jobbar man med utvecklingsarbete inom vårdområdet och direkt på vårdgolvet.

Om tjänsten

Denna tjänsteform innebär att leda det patientnära omvårdnadsarbetet utifrån patienternas och verksamhetens ökade behov av patientsäker vård. Det ingår att aktivt följa aktuell forskning och utveckling inom professionsområdet omvårdnad och att samarbeta med övriga kollegor för att säkerställa en personcentrerad och säker vård enligt ”best practice” för den enskilde patienten.  

Tjänsten är en mycket viktig del i vårt arbete att öka vårdkvalitén och därför ingår att medverka vid forskningsseminarier, kurser och konferenser inom området omvårdnad som ett led i den fortlöpande kompetensutvecklingen. För att säkerställa kunskapsöverföringen ingår därför även att coacha samt hålla i bedsideutbildningar av omvårdnadspersonalen i avancerad omvårdnad.  

I denna roll kommer du att:

- Bistå med specialistkompetens till kollegor som befinner sig i steg ett och två i Region Stockholms kompetensstege.

- Stödja och handleda omvårdnadspersonal (i omvårdnadsfrågor) som befinner sig på steg ett och två i Region Stockholms kompetensstege.

- Stötta/bistå vårdlagen då nya patienter kommer till avdelningen med att identifiera omvårdnadsbehov samt utföra och utvärdera insatta omvårdnadsåtgärder.

- Säkerställa att omvårdnadsrutiner efterföljs, t ex. reevaluering, screening av riskfaktorer, dokumentation, omvårdnadsrapportering, upprättande av vårdplan.

- Bistå med specialistkompetens i tvärprofessionella diskussioner kring handläggningen av patienter.

- Tjänsten är direkt underställd Omvårdnadschef och rollen som omvårdnadsspecialist kommer att följas upp två gånger om året tillsammans med närmaste chef. 

Vi erbjuder tillsvidaretjänst förlagd till dag/kväll eller treskift utefter ditt intresse. Tjänsten innebär även helgtjänstgöring.  Det är 2 helger av 5. 

Vår verksamhet omfattas av Vårdförbundets 24/7-avtal. Syftet med det nya arbetstidsavtalet är bland annat att skapa bättre förutsättningar för att skapa en hållbar schemaläggning över tid och minska risken för ohälsa hos våra medarbetare. Avtalet ger dig som arbetar kombinerad tjänst dubbelt OB för dina nattpass.

Dessutom får du en kvarstannandebonus för varje avslutat arbetsår, vilket innebär 40 extra timmar i tidsbanken som kan tas ut i ledighet eller pengar.

Vi söker

Vi söker dig som brinner för att utveckla omvårdnadskvalitén inom vården och som på eget initiativ håller dig uppdaterad och öppen för ny kunskap.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är ett föredöme och har förmåga att visa personlig omtanke, motivera och inspirera medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen

Du är handlingskraftig, har ett kreativt förhållningssätt och är lyhörd för patientgruppernas behov. Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har en förmåga att se helheten.   

Vi ser det som en självklarhet att du som söker delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet  

Krav

Legitimerad sjuksköterska med relevant specialistutbildning inklusive magister i Kardiologi.

Lägst kompetensnivå steg 4 enligt SLL:s kompetensstege för sjuksköterskor.

Meriterande

Handledarutbildning 7,5HP

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, social förmåga, engagemang och samarbetsförmåga.

Urval och intervjuer sker fortlöpande.

Din ansökan ska innehålla nedanstående för att vara komplett:

  1. Personligt brev

  2. CV

  3. Yrkeslegitimation

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet - Magnus Johansson

Telefon
magnus.h.johansson@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Omvårdnadsspecialist till Kardiologi/HIA i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset