halsojobb.se

-->

Omvårdnadschefer till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Omvårdnadschefer till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Är du en handlingskraftig ledare och erfaren sjuksköterska med intresse för kirurgisk omvårdnad? Är du en lagspelare som trivs med att leda tillsammans med andra på en dynamisk arbetsplats ? Vi söker nu omvårdnadschefer (OVC) som gemensamt med oss på avdelning Neuro 4 vill vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård inom Tema Neuro!

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Patientområde (PO) Neurokirurgi inom Tema Neuro har uppdraget att erbjuda vård till cirka två miljoner invånare i Stockholm och Gotland som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Vårt patientområde innefattar fem patientflöden; Aneurysm, Benign hjärntumör, Malign hjärntumör, Rygg och Förvärvad skallskada. Vårt uppdrag är högspecialiserat och delar av den vård vi utför är vi ensamma om i Sverige.

Vi erbjuder

- En möjlighet att tillsammans med en kompetent och kollegial medarbetargrupp bedriva unik neurokirurgisk vård och omvårdnad i ett delat ledarskap

- Ett nära sammarbete med klinikens läkare

- Möljlighet att delta i olika forksningar och utbildnigar inom vårt område

- Gott stöd från dina kollegor på avdelnings-, patientområdes- och temanivå

- Administrativt stöd i form av bemanningsassistent

- Möjlighet till handledning och coachning i chefsrollen

- Du har möjlighet att utveckla rollen som ledare tillsammans med dina kollegor och chef.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef för vår slutenvårdsverksamhet arbetar du i samledarskap och har även ett nära samarbete med cheferna för de olika patientflödena. I rollen ingår för närvarande, utöver personalansvar för cirka 30 medarbetare, även ett delat ansvar för budget och verksamhetsplan samt arbetsmiljöansvar för vårdytan. Det ingår även i ditt ansvar att se till att rätt kompetens och bemanning finns i medarbetargruppen. För att säkerställa ett närvarande ledarskap och en klinisk förankring ingår viss klinisk närvaro.  Neurokirurgisk avdelning Neuro 4 ligger högst upp i Nya Karolinska Solna där du ska dela vårdytan tilsammas med dina OVC kollegor.

Tillsammans med övriga omvårdnadschefer kommer du att ingå i vår vårdenhetsledningsgrupp som för närvarande leds av vårdenhetschefen. Vi har även ett omvårdnadsråd, där vi gemensamt inom temat arbetar för att löpande utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner med mera. Självklart samarbetar ni chefer även utanför dessa forum för att bereda möjligheter för omvårdnadsforskning, utbildning och utveckling inom omvårdnad med målet att optimera vården för våra patientgrupper.  Som Omvårdnadschef på Neuro 4 blir man en del av nordiskt nätverk och klinisk, vilket innebär att deltagande i både nationella och internationella konferenser kan förekomma.

För närvarande pågår ett arbete för att se över och justera den nuvarande verksamhetsmodellen, vilket kan leda till smärre justeringar i verksamheten och i uppdraget som omvårdnadschef.  

Vi söker dig som

- Är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv!

- Har förmåga att se helheten

- Är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam

- Har kunskap och förmåga att skapa god arbetsmiljö

- Agerar föredömligt, visar personlig omtanke och har förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare

- Vill leda i ett samledarskap, du är en god lagspelare.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn samt vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.-       

Kvalifikationer

- Utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen inom omvårdnad. Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen.

- Stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och ett gediget intresse för Tema Neuros olika patientgrupper.

- Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete eller personalansvar är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Omvårdnadschefer till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset