halsojobb.se

Omvårdnadschefer till intensivvården i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Omvårdnadschefer till intensivvården i Solna

Vill du vara med och leda den mest avancerade vården in i framtiden?

Vi söker omvårdnadschefer som vill vara med och leda vår utveckling inom Neurointensivvård och Centralintensivvård i Solna.

Om oss

Medicinsk enhet (ME), Intensivvård och thoraxoperation är en del av Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) som organiserar intensiv-, anestesi- och operationssjukvård för vuxna i både Solna och Huddinge. Enheten har omkring 600 medarbetare och är därmed en av Skandinaviens största intensivvårdsorganisationer. Sektion Intensivvård i Solna består av två enheter, Neurointensivvård (NIVA) och Centralintensivvård (CIVA).

Enheterna samarbetar tätt och leds av en gemensam vårdenhetschef samt en sektionschef/läkarchef.

 • NIVA bedriver huvudsakligen högspecialiserad intensivvård för patienter med skador i hjärna och ryggmärg, så som vård efter neurotrauma, hjärnblödningar eller allvarliga infektioner i centrala nervsystemet. Avdelningen är ensamutförare av neurointensivvård i Stockholm.

 • CIVA bedriver allmän och specialiserad intensivvård för vuxna patienter med exempelvis traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Till verksamheten hör även tryckkammarbehandling (HBO) och mottagning för uppföljning av patienter efter intensivvård.

Här kan du läsa mer om intensivvården på Karolinska och hur det är att jobba hos oss. 

Om tjänsten

Som förstalinjechef leder du och fördelar arbetet för undersköterskor och sjuksköterskor inom enheten. Du blir en del av en grupp omvårdnadschefer som tillsammans med sektionschef driver och utvecklar enheten. Tillsammans ansvarar ni för enhetens arbetsmiljö, bemanning, produktionsuppdrag, ekonomi och kvalitet. Genom ditt ledarskap coachar du medarbetarna i deras arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med dem.

Du rapporterar till vårdenhetschef och är en viktig del av sektionens ledningsråd.

Vi söker dig som

 • är en handlingskraftig och inspirerande ledare med driv och förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare och kollegor

 • är trygg i dig själv och trivs i en föränderlig miljö

 • har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa, även i komplexa situationer

 • tar eget ansvar för ditt arbete; agerar och söker den information som behövs för ett bra slutresultat

 • är prestigelös och trivs i ett delat ledarskap där ni samarbetar för att nå gemensamma mål 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett omväxlande, stimulerande och utvecklande chef- och ledningsuppdrag i en föränderlig verksamhet. Hos oss blir du del av Sveriges största intensivvårdsorganisation och får möjlighet att driva vården framåt för de allra svårast sjuka patienterna. Verksamheten är dynamisk och håller hög kvalitet. Många av våra patienter lider av sjukdomar där vi är ensamutövare i Region Stockholm och vi vårdar även patienter från andra delar av landet.

Under ditt första år erbjuds du en chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska och här kan du ta del av intervjuer där andra omvårdnadschefer inom PMI berättar om sin roll.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska, gärna specialiserad mot intensivvård

 • Tidigare framgångsrikt chefs- eller ledningsuppdrag är meriterande

 • Erfarenhet och intresse av forskning, undervisning eller utvecklings- och förbättringsarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Intervjuer och urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

 1. CV

 2. Personlig Brev

 3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Vi är delaktiga i både den elektiva samt akuta patientverksamheten och samarbetar med andra Teman och specialiteter i en rad olika operationstekniker och robotkirurgi samt i anestesiologiska uppdrag inför behandlingar och undersökningar.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Omvårdnadschefer till intensivvården i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset