halsojobb.se

Officiell veterinär till Kristianstad

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-11

Ansök nu

Officiell veterinär till Kristianstad

Nu letar vi efter dig som är veterinär och vill vara med och göra skillnad! Du arbetar för konsumenters och djurs bästa med fasta arbetstider utan jourer och helgarbete. Till team Östra Skåne och Blekinge söker vi nu en medarbetare till vårt team med placeringsort Kristianstad. Vill du bli en av oss? Ansök idag!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Detta gäller ett 6 månaders vikariat, det kan även finnas möjlighet till förlängning. I teamet ingår totalt 8 officiella veterinärer och 14 livsmedelskontrollanter varav 3 veterinärer och 8 kontrollanter är placerade i Kristianstad. Det finns alltid en kollega nära till hands att rådfråga eller få stöttning av.

Arbetsuppgifter

Livsmedelskontrollen erbjuder varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Som officiell veterinär besiktar du de djur som anländer till slakterier och är en otroligt viktig del i kedjan för säkra livsmedel. Du får använda din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Du gör även inspektioner på slakterier och livsmedelsanläggningar för att försäkra att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Att arbeta i livsmedelskontrollen är givande och utmanande. Du är en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt.

Nära till hands har du alltid ditt team. Ni delar bedömningar, erfarenheter och insikter, bygger er kunskap och utvecklas tillsammans i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef John Isaksson, han är tillgänglig för frågor måndagar på mobil 0709-245590. Representant för SACO är Ann Nilsson och för ST Leif Pedersen. Fackliga representanter nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Anställningsform: Vikariat 6 månader

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Södra Sverige

Placeringsort: Kristianstad

Diarienummer: 2021/03124

Veterinärlegitimation, betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Dela detta jobb

Officiell veterinär till Kristianstad

Livsmedelsverket