halsojobb.se

Leva Livet-inspiratör till Förenade Care Ekhöjden äldreboende

Ort
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Leva Livet-inspiratör till Förenade Care Ekhöjden äldreboende

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN 
Förenade Care driver vård- och omsorgsboendet Förenade Care Ekhöjden på uppdrag av Sundbybergs Stad. Boendet erbjuder 78 lägenheter till personer med demenssjukdom och personer med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet ligger ca 2 km från Sundbybergs centrum, mitt emot Solvalla i ett naturskönt område. 

Personalteamet består av omvårdnadspersonal, Leva Livet-inspiratörer, vaktmästare, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Ansvarig för verksamheten är verksamhetschef tillsammans med biträdande verksamhetschef. Konceptet ”Leva Livet” har sin grund i tanken att alla skall leva sitt liv hela livet ut, även som gammal, funktionsvarierad eller sjuk. 

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. All personal erbjuds förmåner, god löneutveckling och individuell lönesättning. Förenade Care är certifierat enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER 
Leva Livet-inspiratören med Leva Livet team säkerställer att boende på Ekhöjden får meningsfulla aktiviteter utifrån ett salutogent & personcentrerat förhållningssätt.
Som Leva Livet inspiratör är du ansvarig för planering av dagliga aktiviteter, men även förgylla tillvaron med det lilla extra. De boende ska kunna underhålla sina intressen, men du ska även inspirera till att hitta nya intressen som skänker välbefinnande och livskvalitet. Att vara värdegrundsledare ingår i ditt uppdrag.

Du skapar även ett kontaktnät med olika organisationer så att de boende får vara med i samhällslivet. Du ansvarar för att söka kontakter med stiftelser, frivilligorganisationer samt kommunen för att driva olika projekt inom ansvarområdet.

Du ansvarar för teamet med Leva Livet/aktivitet ombud och tillsammans med de boende utvecklar ni olika former av stimulans- och glädjekällor. Du har övergripande ansvar för att stödja ombuden samt kontaktpersonerna så att ni tillsammans med kunden kan finna vad som är livskvalitet för den enskilde.

Du arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande synsätt samt har förmåga att ta del av och tillämpa relevanta forskningsrelaterade arbetsmetoder. Du ska på ett pedagogiskt sätt förmedla nya metoder till övrig personal. I Leva Livet teamet ingår även arbetsterapeut och fysioterapeut.

KVALIFIKATIONER 
Arbetsterapeut, fysioterapeut eller högskoleutbildad såsom äldre pedagog med erfarenhet av att arbeta med äldre och personer med demenssjukdom. Spetskompetens som t.ex. att du spela ett musikinstrument är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna och uppmuntra, flexibilitet samt att du ser utvecklingsarbete som något spännande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med fokus på det friska och att inspirera till att Leva Livet. 

ERFARENHET KRÄVS
Ja 

KRAV 
Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.

ARBETSTID/VARAKTIGHET 
Tjänsten är på heltid, Tillsvidareanställning 6 månaders provanställning tillämpas.

LÖN 
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE
Enlig överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM 
2020-10-25. Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV. 

KONTAKTPERSON 
Verksamhetschef, Marie Kwami 
telefonnummer: 072-854 39 09 

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Leva Livet-inspiratör till Förenade Care Ekhöjden äldreboende

Förenade Care AB