halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Leva Livet inspiratör

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Leva Livet inspiratör

Leva Livet-inspiratör till Förenade Care Vinddraget

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN
Vård- och omsorgsboendet är ett vård- och omsorgsboende. Vinddraget ligger i Andersberg i Gävle med naturen nära inpå. Boendet har 64 lägenheter fördelade på fyra våningsplan, varav två våningsplan har inriktning mot personer med demenssjukdom och två våningsplan har inriktning mot personer med somatiska sjukdomar.

Personalteamet består av omvårdnadspersonal, Leva Livet-inspiratörer, vaktmästare, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Ansvarig för verksamheten är verksamhetschef tillsammans med biträdande verksamhetschef.

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut arbetar vardagar och sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. Vi erbjuder marknadsmässig lön och förmånserbjudanden.
 

ARBETSUPPGIFTER
Leva Livet-inspiratören med Leva Livet team säkerställer att boende på Vinddraget erhåller meningsfulla aktiviteter utifrån ett salutogent & personcentrerat förhållningssätt.

Som Leva Livet inspiratör är du ansvarig för planering av dagliga aktiviteter, men även utflykter i omgivningarna runt Vinddraget och andra evenemang. De boende ska kunna underhålla sina intressen, men du ska även inspirera till att hitta nya intressen som skänker välbefinnande och livskvalitet. Att vara värdegrundsledare ingår i ditt uppdrag.

Du skapar även ett kontaktnät med olika organisationer så att de boende får vara med i samhällslivet. Du ansvarar för att söka kontakter med stiftelser, frivilligorganisationer samt kommunen för att driva olika projekt inom ansvarområdet.

Du ansvarar för teamet med Leva Livet ombud och tillsammans med de boende utvecklar ni olika former av stimulans- och glädjekällor. Du har övergripande ansvar för att utbilda och stödja ombuden samt kontaktpersonerna så att ni tillsammans med kunden kan finna vad som är livskvalitet för den enskilde.

Du arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande synsätt samt har förmåga att ta del av och tillämpa relevanta forskningsrelaterade arbetsmetoder. Du ska på ett pedagogiskt sätt förmedla nya metoder till övrig personal. I Leva Livet teamet ingår även arbetsterapeut och fysioterapeut.

I tjänsten ingår kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöledningsarbete och du erbjuds utbildning i kvalitetsledningssystemet.

KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildad inom vård och hälsa såsom hälsopedagog. Med erfarenhet av att arbeta med äldre och personer med demenssjukdom eller annan erfarenhet som kan räknas som likvärdig.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna och uppmuntra, flexibilitet samt att du ser utvecklingsarbete som något spännande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med fokus på det friska och att inspirera till att Leva Livet.

ERFARENHET KRÄVS
Ja

KRAV
Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.

ARBETSTID/VARAKTIGHET
Tjänsten är 75 %, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning tillämpas.

LÖN
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE
Enlig överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM 2022-06-30. Ansökningar behandlas löpande

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV.

KONTAKTPERSON
Verksamhetschef, Lena Klaar

telefonnummer: 072 – 085 24 21

UTDELNINGSADRESS
Vinddraget 14, 802 77 Gävle

Dela detta jobb

Leva Livet inspiratör

Förenade Care AB