halsojobb.se

-->

Kvalitetsansvarig inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Quality Assurance

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Kvalitetsansvarig inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Quality Assurance

 

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin omfattar en regionblodcentral med blodgivningsverksamhet, blodkomponentframställning, patientbehandling med olika aferestekniker, ett komplett kliniskt immunologiskt laboratorium samt en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet. 
 
Inom kliniken bedrivs verksamhet som regleras av Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets föreskrifter. Verksamheten inspekteras av IVO och är ackrediterad enligt flera svenska samt utländska organisationer och företag såsom SWEDAC, JACIE samt EFI. Kliniken medverkar vid flera företagsponsrade samt akademiska kliniska studier som kräver hög standard vad gäller etik, Good Laboratory Practice, Good Manufacturing Practice samt Good Clinical Practice. 
 
För att kunna följa aktuella lagar och förordningar samt bedriva en patientsäker verksamhet behöver vi stärka upp med gedigen kunskap inom kvalitetsarbete och kvalitetssystem. Den vi söker kommer vara en integrerad person inom såväl produktion av blodkomponenter och stamceller samt i kvalitetsverksamheten vad gäller klinikens laborativa verksamhet.
 
Om Tjänsten
Som Quality Assurance ansvarig (QA) får du ett varierat arbete med stor möjlighet att utvecklas i din QA-roll inom flera olika delar associerade med blodgivning, blodtransfusion, blodkomponentframställning, transplantation och stamceller. 
Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att upprätthålla verksamhetens kvalitetssystem, skriva och granska tillverkningsanvisningar och annan kvalitetsrelaterad dokumentation, granska och medverka i produktutveckling. Du kommer även vara central i avvikelsehantering och CAPA. Tillsammans med klinikens kvalitetssamordnare kommer du regelbundet genomföra egenkontroller i verksamheten. Du kommer även vara ansvarig för att utbilda medarbetare inom GMP på grundnivå, samt riktade insatser inom ämnet. Inför granskningar/inspektioner av myndigheter och ackrediteringsorgan kommer du bistå kliniken genom att granska standarder och tillsammans med berörda chefer tillse att överensstämmelse råder. 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid, med grundanställning i din profession.
    
Vi söker
Du är en utåtriktad person med stort engagemang som trivs med att arbeta i nära samarbete med andra. Du skall ha starkt fokus på att leverera hogkvalitativt arbete, vara uppmärksam på detaljer samt ha en hög beslutfattningsförmåga. Du förväntas både arbeta självständigt och kunna planera ditt eget arbete och samtidigt ha förmåga att interagera med olika yrkeskategorier i olika teamarbeten. 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en farmaceutisk (apotekare, receptarie) eller liknande naturvetenskaplig bakgund (kemist, civilingenjör, biomedicinare eller bimedicinsk analytiker) med relevant inriktning. Vi ser att du har tidigare vana av att arbeta med QA-frågor inom sjukvårdsrelaterad, naturvetenskaplig eller läkemedelsrelaterad verksamhet.    
Du ska ha god datorvana samt goda språkkunskaper inom både svenska och engelska. Du bör ha erfarenhet av statistik (Statistika, Graphpad, SAS). Behörighet som sakkunnig/Qualified person enligt LVFS 2004:7 är meriterande. 

Välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Kvalitetsansvarig inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Quality Assurance

Karolinska Universitetssjukhuset