halsojobb.se

Kurator till ungdomsmottagningen

Företag Tanums kommun
Ort
Utgår

2020-01-02

Ansök nu

Kurator till ungdomsmottagningen

 Vi söker dig som har engagemang och intresse av ett arbete där du på ett påtagligt sätt kan göra positiv skillnad i ungdomars liv!   Vår kurator på ungdomsmottagningen för Tanums kommun ska vara tjänstledig under hela 2020 och därför söker vi nu en ny kollega som tillsammans med ungdomsmottagningens barnmorskor arbetar för att främja ungdomars hälsa. 

 Arbetsuppgifter
Ungdomsmottagningen riktar sig till ungdomar upp till 25 år och bedrivs i samverkan med Region Västra Götaland som svarar för barnmorske- och läkarinsatser och kommunen står för kuratorinsatsen. 

Vi jobbar på ungdomars uppdrag och erbjuder samtal om det som oroar och bekymrar dem. Det kan handla om relationer, familj, självkänsla, stress, ångest, nedstämdhet, identitet och sexualitet. På mottagningen kan ungdomarna också få hjälp med provtagning av sexuellt överförbara sjukdomar, preventivmedel, frågor om kroppen, graviditetstest m.m. Uppdraget fokuserar på att främja ungdomars fysisk, psykosocial och sexuell hälsa. Vi är sedan 2014 HBTQ-certifierade och självklart är ett normkritiskt synsätt en naturlig del av vår vardag. Vi har precis flyttat in i nya fina lokaler i centrala Tanumshede.
 
Uppdraget
Dina arbetsuppgifter består till största del av mottagning med terapeutiska samtal, telefon- och skypesamtal samt viss gruppbehandling. Arbetet innefattar även utåtriktat arbete som till exempel information eller temadagar på kommunens olika skolor samt i andra verksamheter. Du kommer även att delta i kommunens ungdomsteam där socialtjänst, skola, elevhälsa, kultur och fritid samt polis samverkar kring frågor som rör ungdomars livssituation. Arbetet sker till stor del självständigt, men samarbetet med mottagningens barnmorskor är viktigt för att vi ska nå bästa resultat. Det här jobbet passar dig som söker ett spännande arbete där du får arbeta främjande och förebyggande med sexuell och psykisk hälsa.

Kvalifikationer
Du är legitimerad psykolog, sjuksköterska eller socionom med grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1). Det är meriterande om du har utbildning i sexologi, samt att du har tidigare erfarenheter av arbete med barn och unga. Vi ser gärna att du har aktuell erfarenhet av arbete där det ingått individuellt samtalsstöd och samtalsbehandling, allra helst med ungdomar och unga vuxna. Erfarenhet av att arbeta med HBTQ-frågor och vana att tänka normkritiskt är en fördel.

Du kan uttrycka dig korrekt i både tal och text och det är en fördel om du känner dig bekväm i sammanhang där du håller utbildningar eller presentationer. För att bli lyckosam i den här rollen ska du genom ett ödmjukt och prestigelöst sätt kunna skapa professionella förtroendeingivande relationer med både ungdomar, kollegor och andra samarbetspartners.

Du kan självständigt planera, driva och prioritera ditt eget arbete. Det är också värdefullt om du är idérik och lösningsorienterad med ett intresse av att hålla dig uppdaterad med vad som händer inom ditt kompetensområde. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning skall belastningsregister från Rikspolisstyrelsen lämnas in.

Övrigt 
Välkommen att höra av dig till avdelningschef Tone Hjärling 0525-18169 eller Linda Bording 070-1455104.n 0525-18157. Fackliga företrädare kan nås genom kommunens kundcenter 0525-180 00. Komplett ansökan med meritförteckning och löneanspråk, märkt ref nr ”2019-413”, sänder du senast 2019-10-15.
Tanums kommun använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Ange inga referenser i din ansökan. Vi frågar efter referenser senare i processen.

Arbetsgivaren Tanums kommun
Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.
 
Välkommen in med din ansökan!

Dela detta jobb

Kurator till ungdomsmottagningen

Tanums kommun