halsojobb.se

Är du utbildad socionom med erfarenhet av att arbeta som kurator och intresse för teamarbete? Vi söker nu en kurator till vår sektion i Huddinge.

Medicinsk enhet Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 100 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhusets teman och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.

Om tjänsten

Nu söker vi dig, kurator, som vill bli en del av vår kuratorsgrupp som främst arbetar mot patienter inom sektion Inflammation & Infektion, Hjärta & Kärl och Neuro i Huddinge. Annonsen avser en tillsvidareanställning from 2020-12-14 och är placerad på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Som kurator inom vår verksamhet arbetar du självständigt och ingår i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Teamet träffas på regelbundna möten, där din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten, och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

 • rådgivning i sociala frågor  
 • myndighetskontakter  
 • samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
 • kris- och stödsamtal  
 • leda olika former av patientträffar
 • ta emot och handleda socionomstudenter

Uppdraget innebär att följa patienten genom hela vårdprocessen, både inom öppen- och slutenvården.

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt samt forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   

Kvalifikationer  

Krav:

 • Socionomexamen
 • Erfarenhet av kuratorsarbete
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård
 • Liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående
 • Magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsten 
 • Legitimation som hälso- och sjukvårdkurator är starkt meriterande

 

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Vi ser fram emot din ansökan!  


 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV och personligt brev
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation 
 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Professionerna arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped och psykolog har patientens hälsa och funktion som gemensam nämnare och samlas under benämningen Hälsoprofessioner. Varje profession har unik kompetens och bedriver högspecialiserad vård, forskning och utbildning inom sitt kompetensområde. Hälsoprofessionerna är samlade i en organisation för att på bästa sätt möta patienternas behov samt skapa välfungerande teamarbeten med sjukhusets teman och övriga funktioner.

Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs också forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet och andra lärosäten.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Kurator till Socialt arbete inom Sektion Inflammation & Infektion, Hjärta & Kärl och Neuro

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-16

Ansök nu

Dela detta jobb